Svarta ögon

Sitter nu och knaprar på en havreknäcke…min lunch. Jag hade ju tid på vårdentralen klockan 11 och trodde väl att jag snabbt skulle ta mig därifrån, men icke. Det blev en akuttid uppe på ögon.

Jag har fått så otroligt dålig syn på vänsteröga, bara under sista veckan så han tyckte det var oroväckande. Med glasögonen fixade  jag inte ens raden som är fjärde, uppifrån räknat, när jag höll för högerögat.

Däruppe, på ögonmottagning, var det att vänta, sedan in och kolla synen, byta rum, kolla trycket, för andra gången i dag, byta läkare och rum, mera droppar i ögat, ytterligare väntan och mera koll. Dom sista dropparna utvidgar pupillerna så man ser ut att ha svarta ögon, lite kusligt att titta sig i spegeln.

Nå, hon kom i alla fall fram till att jag har inga fel på mina ögon eller att det skulle vara något annat bakomliggande, men…dessa vaglar har påverkat hornhinnan så den är skrovlig och irriterad, vilket gör att brytningen blir fel. Jag såg inget bättre även fast hon bytte glas och donade men jädrans vad bra jag såg då hon bara satte på ett glas med ett pyttelitet hål i, det är nämligen bara ett litet tunt glas i den och eftersom jag då kunde se bra, så var det ingte fel i själva pupillen…härligt. Det innebär ju också att det kommer att bli bättre.

Givetvis skrev hon ut salva att smörja in och tabletter som jag ska äta samt råd om hur jag ska slippa dessa vaglar i fortsttningen, mycket nice!

Sen passade jag också på att införskaffa nässpray, nu håller det på vara alldeles tätt där, konstigt!

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2010-10-20 15:14)
    Det är så här man gör en höna av en fjäder, men å andra sidan, nu vet jag ju att det inte är något större fel, så det känns bra. Lite stressad blir man ju då han säger att du får åka upp akut, trodde minst att jag höll på bli blind.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Joel (2010-10-20 16:31)
    Tack Joel! Jag har med andra ord ”dålig” syn, eftersom det endast är brytnigsmässiga fel som räknas som dålig syn, enligt sidan. Jag har ju glasögon då jag ser på tv och kör bil. Jag ska gå in där och läsa mer sedan, alltid kan man lära sig nåt nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.