Kinapuffar

Åkes favoriter nummer ett, är kinapuffar. Jag har aldrig själv reflekterat över påsens utseende men fick ju nu höra igår, att den upplevs som rasistisk, den lilla gula gubben med hatten:

Ja jösses, man ska aldrig upphöras att förvånas, och som någon skrev som kommentar till dessa skriverier, är det någon som kollat in ansikten på legogubbarna, det finns även gula sådana och ska även dom vara rasistiska då?

För min del spelar det ingen roll om gubben är där eller inte, jag förstår bara inte vad som ska vara så stötande med bilden? Jag tycker den platsar bra där, och i sökandet efter en annan godispåse som kanske skulle syfta på oss, europeér, så ramlade jag över denna bild (lånad från google) föreställande godis från Kina:

Inte tycker jag att dom figurerna ser speciellt asiatiska ut…ska jag bli stött nu, eller?

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Ett av mina favoritgodis!! Hmm.. fattar inte varför folks ka hålla på att gnälla om dylika ting när det finns VERKLIG rasism som är betydligt värre *suck*
  man kan ju liksom inte tillfredsställa alla tyckanden… men.. herregud, det är ju bara en målad liten bild på en glad snubbe som säkerligen gillar kinapuffar lika mycket som jag gör *skrattar*

 2. Marja Granqvist

  Men vaddå? Ser inte kineser ut så där? Har aldrig funderat över den bilden.
  Finns föresten den lille negerpojken (jag vet att det är ett fult ord) kvar på finsk lakrits? Har inte ätit lakrits på länge eftersom det inte är bra för blodtrycket.
  Ha en bra dag. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-09-26 18:14)
  Inte jag heller, det är färgerna man går efter för att känna igen påsen. Men nu var det tydligen en krönikör (asiat) som tagit illa vid sig och skrivit om det, så nu ska kina gubben bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.