Svårväckt

 

Kändes konstigt att återigen vakna till Bumbibjörnarnas melodi, och den här tiden på dygnet, det var ju ett tag sedan man behövde ställa en klocka.
Nu är även Åke uppe och tassar, det är svårt att inte vakna då den ene stiger upp, eller det där att den andres klocka/mobil ringer och man inte kan somna om, men vad gör man…mjo man kan ta igen en halvtimme på kvällen, efter middagen, om man heter Åke 🙂
Tänk när man var i 12-15 års åldern och kunde sova till tre på eftermiddagen, å andra sidan var det väl inte så konstigt då man istället satt uppe halva nätterna. Jag vet att jag var mer kreativ så där vid ett-två på natten, och kunde sitta och rita/teckna eller komma på olika ideér…kanske inte alltid så genomtänkta, men ändå.
Det jobbiga var då det var skoldags och man var tvungen att hasa sig upp på morgonen, jag inte så lätt att få liv i, minsann. Minns en gång då mina föräldrar var uppe i Malå och min bästis, Annica, hade fått det eminenta uppdraget att väcka upp mig.
Hon satte igång att ringa tidigt på morgonen, men inti fasen hörde jag telefonen, hon ringde så signalerna gav upp, flera gånger, sedan fick hon lov att klä på sig och tjava över till sin mormor som hade en reservnyckel hem till oss, låsa upp och komma in och få upp mig på benen. Kan inte ha varit en rolig uppgift.
Jag vet ju bara vad min mamma fick kämpa, hon kunde ju till och med dammsuga i mitt rum utan att jag rörde en fena, snacka om djupsömn. Nå, det har då vuxit bort, den där djupsömnen, nu vaknar man så fort Åke kliver upp, man kan ju till och med ställa sin inbyggda klocka och vakna till den istället, men jag litar inte helt hundra på den, kan ju diffa någon kvart. Näpp, nu är det frukost och sedan iväg, ha en fin dag, allihop!
Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Jag blir smått chockad om jag sover till halv åtta numera. Före sex (ja, KLOCKAN sex alltså:-))är betydligt vanligare att jag vaknar.
    Minns att farsan morrade då jag låg långt utöver dagen. Och min kompis väcktes alltid runt fem av sin pappa om vi varit ute i svängen med order att köra ut dynga på åkrarna…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ingemar Wahlström (2011-10-04 07:23)
    Haha…var det straffet…att köra dynga för att han sovit länge 🙂 En gång var jag och min kusin vaken hela natten, bara för att vi skulle få väcka våra föräldrar halvsju på morgonen, med ett slamrande och tjoande….det gjorde vi bara en gång, eller två, första och sista.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.