På turné

 

Vi åkte på turné igår, till Rödåsel och antikhuset där. Inte i det gamla huset, där var det stängt men på det nyare stället. Jag ramlade över dessa skålar från Iittala.
Nu vet jag, eftersom vi redan har 5 skålar hemma och jag fick syn på dessa då vi var på fabriksförsäljningen med Theresé, att dom kostar 400:-/st.
Här begärde hon 100:-/st. Jag plockade för mig 5 stycken och tänkte att då har vi då jämna par, gick fram och skulle betala, då sa hon att jag skulle få den sjätte skålen inpå…yes! Hämtade den och då kunde jag ju inte låta bli att fråga om hon visste vad dom egentligen kostar, och det visste hon inte. Hon blev mäkta förvånad.
Sedan blev vi tillfrågad av hennes man, om han skulle få åka med oss till Tjälamark, och det gick ju bra, men innan han blev färdig så hann frun bjuda på kaffe och vi gjorde ett till ärevarv inne i butiken och givetvis…det fanns ju mer grejer där. Bland annat dessa lampor som vi tyckte såg fräna ut, och som nu pryder våran hallspegel:
Den fick vi också till bättre pris så då slängde jag dit den sista skålen hon hade, så nu har vi tolv stycken. Det hade förmodligen retat mig ändå om vi haft ojämnt antal 🙂
Sen hände det inte så mycket mer i Lundmark/Hällstens liv. Vi kände väl oss lite halvt avdankade efter lördagskvällen. Jag planterade om några blommor, Åke tvättade av Jeepen, jag körde en tvättmaskin osv, små tjafs sådär.
Nu ska jag snart iväg och operera ut min tand…huvva, nog kan man göra roligare saker en måndags morgon, men vad göra…gilla läget och längta tills det är över. Önskar er alla en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Häftigt – jag har flera glas i samma serie och hade ingen aning om att de också betingar ett högt värde. Sedan har jag på vinden en gammal hemsk klumpt blå teservice som också verkar vara nått -70talit bra. Det är helt omöjligt att hälla ur kanan utan att ha det ”all over”.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-10-17 08:09)
  Åh, har du dom där stora grogg glasen, eller? Dom är mina favoriter, har själv haft tolv stycken, men…ja du vet, nu har jag två kvar, varav ett som jag fått av Theresé, som hon hittat på en loppis en gång i tiden.

 3. Marja Granqvist

  Så ursnygga lampor! Jag har också såna skålar, men visste inte att de var så dyra. Sen har jag de mindre glasen och snapsglasen också. Jag tror de heter Ultima Thule. Finskt ska det vara. Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-10-17 18:43)
  Jopp, dom kostar klöver, men jag skulle aldrig betala 400 för en ny skål, då passar det bättre om man hittar dom på en loppis eller liknande. Snapsglasen kostar 109:-/st, mm *nickar*

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Och tänkt, efter 9 år så hänger dom fortfarande kvar, fast på väggen mitt emot 😀 Jag gillar dom skarpt. Glas skålarna har vi också kvar, allihop. Visst är det kul då man hittar det där som man verkligen vill ha. Ha det gott, Love!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.