Glad, mindre glad/Oglad

 

Jojo, slog igång mobilen nu på morgonen och fick direkt ett sms om ett missat samtal… 00.20 i natt. Jag kollade eniro.se för att se vem det var, och det kan jag lova er, det var ingen jag kände i alla fall… med andra ord en felringning och vad glad jag blev att jag stänger av mina mobiler då vi går i säng  🙂
Ännu gladare blev jag igår då jag helt plötsligt både hörde och såg traktorn, så här såg vår in/utfart innan:
Och sedan kom alltså traktorn:
Efter den kom inspektionsnämnden:
Och så här såg det ut efteråt:
Mja, jag tror jag sparar in på glädjen, visst är det fint att dom kommer och tar undan snön, men jag förstår inte varför man då inte gör det ordentligt, då man liks håller på. Och jag som trodde att vi skulle få fri sikt då man kör ut bilen, men det har vi alltså fortfarande, inte.
Men jag blev glad i alla fall, då jag fick en avi med posten, ett paket från Kina, att hämta ut, det var ju min andra väska, köpt på tradera, kolla in:
Det var en sann Maria väska det 🙂 Fast nu säger Nicco att hon vill ha en likadan, hm.
Jag roade ju mig med att ringa om villaförsäkringen igår, vi hade nämligen fått en offert från Länsförsäkringar på både bilar, bussar och villan, vi har sedan innan Folksam. Nä, det blir inget byte bestämde jag, då jag kollat upp och jämfört det vi har.
Det enda var att någon bil var billigare men sedan var en annan flera hundra dyrare, så då får det vara som det är. Ringde Folksam som också kollade upp alla bilar och dom var verkligen uppe i luften, jättestor skillnad i priserna, om man jämför med vad vi har idag. Det bolaget heter förövrigt Moderna och har samarbete med Nordea. Vi tjänar tusenlappar på att ha bilarna där, kontra Folksams erbjudanden.
Sedan ringde Länsförsäkringar upp och hon kunde inte fatta att villaförsäkringen hon erbjöd skulle vara dyrare, nu ska hon räkna på det och skicka en ny offert, ja, vi får se vart det landar. Vi tar ju den som är billigare eftersom villkoren är dom samma.
Vilken tur man har att det är någon annan som gräver i det där, det kostar ju inte oss något men vi får det billigare alternativet, tänk vad härligt det vore om det var samma sak med elbolag, telefoni etc. Dom kollar upp och bryter prenumerationer och man får det billigaste och bästa i slutändan.
Nä, nu ska jag ringa ett annat samtal, vilket, tänker jag inte avslöja, inte nu, men kan hända vid ett senare tillfälle. Önskar er alla en fin fredag!
 
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Mikael

  Hej Maria!
  Läste i din blogg om dina försäkringsbestyr. Du verkar ha bra koll på läget men jag ville ändå förtydliga att i den premie du betalar till oss på villaförsäkringen ingår det också en Allrisk som är ett tillägg till hemförsäkringen. Om du ska jämföra priser på villaförsäkring så ska du alltså dra av 410 kr på våran försäkring. Vi får hoppas att vi kan ge er ett bättre erbjudande på bilförsäkringarna en annan gång och jag hoppas att vi får ha er kvar som villahemförsäkringskund ett tag till. Det är också enklare och bättre att ha både villa och hemförsäkring i samma bolag.
  Hör av dig om det är något du undrar över.

  Vänliga hälsningar
  Mikael, Folksam webbkundtjänst

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Mikael (2012-02-20 15:45)
  Japp, vi får se vad vi nu blir erbjudna, allrisk är något som också ingår i Länsförsäkringarnas villaförsäkring, hon skulle räkna lite till på det. Hemförsäkring behöver vi ingen, det ingår i fackavgiften. Tack för din kommentar, och oh ja, vi hoppas också på ett bättre erbjudande på bilförsäkringarna, vi är alltid öppna för förslag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.