Kan det vara kaschsjukan???

 

Vi hann precis avsluta våffelätandet så dök mina föräldrar upp och det blev trädfällning ute på gården:
Det gick fort och nu har vi dom barren mindre, att ta rätt på till hösten och det blev ljusare inne på gården.
Sally och gammelmormor gungade medan första tallen föll, och sedan skulle den lastas på släpen.
Farsan hade ett knep, man lägger upp den tjockaste delen på trädet och sedan rullar man stammen fram och tillbaka då matas den upp på släpen automatiskt.
Jag gick in för att koka oss en termos kaffe och ner för trappen kommer Eloise i hundratjugo, med en plastkasch runt halsen:
Och det var inte bara jag som undrade vad sjutton hon höll på med, även Enya var lätt skärrad:
Detta är ju tredje gången hon lyckas sticka in skallen genom handtaget på en påse, kan det måhända vara detta man kallar på kaschsjukan (påssjukan)? Hon har dessutom fastnat i den, nere i källaren, för jag hade fått lite kött som jag lade ner i frysen, och sedan lämnade jag påsen bredvid för att använda till soppåse sedan, då jag tömmer kattlådorna, något jag nu aldrig mer kommer att göra, lämna en påse framme alltså.
Sen har hon alltså klämt sig igenom kattluckan med påsen runt halsen och sedan galopperat upp på vinden för att sedan komma ner igen. Vilken syn!
Och när allt detta var avklarat så for vi ändå och gjorde Rödåsel antik, vi hann med även det. Mycket saker att titta, det vi köpte ska jag visa senare. Här får ni ett litet axplock därifrån.
Sedan snabbrättade Åke sitt V75 och oh ja, 7 rätt den här gången med, delat på tio stycken blir det väl ca 16-1700:-, och det tackar vi heller inte nej till. Fast pengarna kan han fortfarande inte plocka ut då han inte har någon kod, arvskontot växer, med andra ord 🙂
Idag vet jag inte vad vi ska göra, men nåt kan man väl alltid hitta på. Jag önskar er alla en fin påskdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Vilka mäktiga tallar ni har på gården. Brhöver nog gallras ibland.
  Antikaffären i Rödåsel ser ju fantastiskt fin ut. Ska bli spännande att se vad ni köpte.
  Ha en fin Påskdag! Kram

 2. Åsa

  Hejsan!

  Härligt att ni blir av med lite av dom där gamla träden som tar upp stor del av gården tycker jag. Men fyll nu inte den tomma platsen med bilar och bussar :), utan låt det var lite luftigt. Förresten skulle du sparat lite av stockarna och gjort pallar och bord av det. När kommer ni hit och hälsar på? Eftersom vi aldrig har fika hemma så ring innan om ni vill ha det annars står dörren öppen. Nu när vi fått in golv i köket. Golvläggaren var förresten en gammal klasskompis till Åke. Har förresten kommit fram till att jag är omgiven av en massa gamlingar som känner min kära kusin. Förresten Maria vad snäll du var som följde med till Vännäs. Det var 2 nöjda tanter. SKöt om er och hälsa alla och ha en bra fortsättning på Påsken.
  // Åsa

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Åsa (2012-04-08 18:08)
  Vi har nog pratat om att komma förbi, så det lär vi göra… räkna med det. Jo, det blir nog inga fler bilköp… i så fall får det nog säljas någon först 🙂 Jasså, du är omgiven av gamlingar som känner Åke, ojdå, vad räknas då Åke som, gamling eller 🙂 Det var bara trevligt i Vännäs, du kunde ju också ha hängt på, kanske nästa gång? Hälsa du med, till er alla från oss alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.