Snart är sötebrödsdagarna över…

Jag har tagit ett beslut…och det är egentligen enbart för att jag vet att ingen blir äldre, (gäller alltså inte enbart mig själv) jag har lite besvär så där, ont på diverse ställen, knän som känns, fötter som lider, rygg och axlar, nå, och i måndags damp då min remiss ner i brevlådan:

019

Vad kan det vara jag har tänkt ut…månntro? Jo jag vill till Lycksele och göra en så kallad gastric bypass operation, för att gå ner i vikt, jodå så att…och första besöket är inte operation utan man får veta vad man ger sig in på, men jag har egentligen inga tvivel, det är bara att köra på.

Läste remissen igen och, hahaa…kolla vad dom skrivit:

020

Om tillståndet förvärras, hm…vad menar dom med det? Jag kan komma in fortare om jag plötsligt börjar gå upp i vikt, eller 😀 Eller nja, så var det nog inte, men kan nästan tolkas som det. Jaja, önska mig lycka till, jag kommer att göra detta om inte dom finner några andra problem som skulle sätta stopp för det.

Jag träffade Helena på Ålidhem igår, vi tog en fika och pratade bort en stund, alltid lika trevligt, mycket att förtälja och tiden rusar då man sitter så där.

På kvällen då jag gick ut med Winstone, träffade jag en annan Helena, en Jonssons Helena, som stannade bilen och vi pratade lite tvärt om midsommarfirandet, vi brukar ju vara ett gäng som samlas uppe i Maltträsk.

Vidare på vår promenad stötte jag på en gammal granne, och vi surrade säkert bort en halvtimme eller mer, Winstone fick då ett litet frispel då vi gick iväg, inte vill han stå stilla så där länge 😀 Men han kan konsten att chilla också, precis som katterna:

005

Fast på följande bilder ser ni två katter som plötsligt inte ville vara vänner längre:

006 007 008 009 010 011 012 013 014 015

Önskar er alla en fin dag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Vad spännande!! Men att du måste just till Lycksele?!
  Gör de inte sånt här i stan?

  Å tack för igår 🙂 Trevligt som alltid 🙂 Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Dom gjorde såna operationer i Umeå, förut…tror jag, men inte nu längre, jaja, då får man ju en utflykt också 😀 Tack själv //Kram

 2. Lasse B

  Du har inte funderat på att göra på det normala sättet, dvs motionera och äta mindre mat och välja bort kakor, hamburgare och godis? Bara för att du gör en magsäcksförminskning betyder det inte att ditt sug efter godsaker försvinner. För övrigt finns det en hel del risker med gastric bypass även nu på 2010-talet. Folk som blir sjukpensionärer därför att de inte alls kan behålla någon mat.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Om du bara visste, Lasse B…jag har gjort mycket och mer därtill, och nu orkar jag inte hålla på längre, seriöst. Denna operation skiljer sig från operationen som förr hette plastic gastric, där du fortfarande hade ett sug, med den här ska suget försvinna, så jag tror på den 😀 Stenhårt!!! Men tack för dina tankar.

 3. Tina & Christian

  Precis så är det. Ja, som du svarade Lasse B. Finns ny dokumentär att se hur det är konstaterat.

  Vi önskar lycka till och kommer att finnas till hands, med vad som behövs.

  Trevlig Helg!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack Tina o Christian, ibland räcker vetskapen om att man har en backup…väldigt långt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten