Allvarligt?

Kallare idag, men så skönt, skrev hon, fast var inte allvarlig, utan snarare lite ironisk. Tina och Christian, åker hem från deras lägenhet i Spanien idag, tur för dom att det är lite varmare i Stockholms trakten, än det är häruppe. Det blir en viss värmeskillnad, kan jag tänka.

En som man märker av, inte har det riktigt gott i kylan, är Winstone. Han har inte velat gå så långt, sedan håller han upp framtassen, kan lägga sig ner och slicka på den. Detta gjorde han även ifjol, då det blev riktigt kallt.

Så vi dividerade en stund och kom fram till att hundar, faktiskt kan frysa om sina tassar. Kollade öppettiderna på ArkenZoo och hann dit och köpte skor till killen. Hon som jobbade där sa att hundar kan få som kramp i tassarna, på grund av kylan, och det är därför dom håller upp dom.

Nå, vi testade skorna, han var inte överdrivet förtjust i dom, men godtog ändå att man satte på honom dom. Jag gick premiärturen…Winstone sprang, som en galning. Han försökte allt sladda av sig skorna och lyckades med två av dom 😀

Men fick straffet 5 meter senare, för då låg han och slickade på tassen, igen. Kvällspromenaden tog Nicco, och det gick bra, han gick, och sprang inte runt. Man får nog kolla en extra gång också, så skorna sitter fast, ordentligt, annars känns det förmodligen konstigt för honom också.

Och idag, blir det kalas för killen, han fyller ju 3 år 😀

183892_500289winstonehallDSC0108510384736_688745857880939_2215063901931197355_n037

Kalas för oss med, fast det kommer att kräva en slant.  Vår snabeldrake har lagt snabeln på hyllan, rullat vidare, och lämnat oss med viss sorg och saknad, den var perfekt till djurhårsupptagning. Så jag ska köpa en ny, och tänkte att en dator, kanske också skulle vara på sin plats att fixa, den här håller på vara svårflörtad.

Så det får bli dagens uppgift, Nicco ska fixa en liten hundbakelse till Winstone, dagen till ära.

Jag plockade undan julen igår, började direkt med granen, då Theresé och Sally, vinkat hej då, och nu känns allt att vara tillbaka, till det normala, och nya gardiner till tv rummet, hann jag ordna också:

004 008

Önskar er alla en fin dag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Min dotter Johannas hund har också skor när marken är frusen, för annars får hon såriga tassar när hon springer. Hon behöver ju ordentlig motion, så de brukar fara ut till ett öppet fält och slå boll som hon hämtar. Värst är det när det är lite skare på snön.
  Känns liite för kallt nu, eller?
  Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Aningens för kallt, hurvens…Winstone verkar inte heller vilja vara ute längre turer, inte nu. Fast han gillar ju snön 😀 //Kram

 2. Tina

  Ja, såklart djur fryser om tassar…Bra att Wirre fått skor!! Och tänk att grabben blivit så stor <3 Grattis i efterskott! Tänk för inte så länge sedan, då opererades barn utan bedövning. Man trodde inte att barn kände smärta. Öhhh???

  Det var inte såå skoj att lämna Spanien och komma sig hem. Du vet, elen ingår ju i hyran i Stockholm(mer än vad man kan säga om lyan i Spanien) 😉 så hurvens vad kallt det var, här hemma! Och det trista humöret och missmodet innfann sig på ett par dagar pga spaniensaknad. Suck. Måste fokusera på annat. Ta en tur till barnbarnet och sedan planera för nästa vistelse i solen. Och en resa till Umeå ska också inplaneras. Vill ju bo hos er då, så vi får boka in något bra datum!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Fruktansvärt…tur att dom kommer fram till nya saker, hela tiden, ibland för mycket, också 😀 Förstår saknaden till erat Spanien, ser fram emot att du kommer hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten