Förbannade människor…

Jag var in på Jysk, för ett tag sedan, då jag stod i kassan så hör jag en mycket upprörd och hög röst, bakom hyllorna. Det var en karl, som ondgjorde sig över att det stod SALE på skyltarna. -Vad FAAAN, vi bor väl i Sverige, varför står det på engelska??? Grrr…

Tjejen som jobbade och blev utsatt för hans uppretade humor, sa med mild röst, att det var så dom fick hem skyltarna.

Ja, vad mer kan man säga. Det är ju så där det är. Man blir irriterad över något, men det är oftast inte den man pratar med, som är den ”skyldige”, och dom förtjänar inte heller utskällningen. Jag brukar nog oftast, börja med att säga at jag VET, att det inte är deras fel, men…

Andra utskällningen fick jag höra uppe på Kvantum, då jag stod i salladsbaren och försökte fixa med mig en lunchlåda hem. En karl (även denna gången), tar ett steg framåt charkdisken, svär, pekar med fingret och säger: -Det här är väl för FAAN ingen social inrättning!

Jag tänker först att det är någon han känner och han ska dumma sig lite, men så ser jag att tjejen bakom disken, har ett samtal med en kund, som hon nu råkar känna. Och dom har förmodligen utbytt några ord för mycket, och han, den arge, är less på att vänta.

Jo, det där har man ju varit med om några gånger, och jag förstår dilemmat för den som jobbar. Även om dom känner personerna ifråga, så är ju även dom, kunder. Och dessa så kallade kunder, kan jag tycka, borde fatta, att man inte kan ta upp så mycket tid, för den som jobbar.

Nåja, det är sånt som händer, inte ofta dock, och det är väl tur. Man hinner tänka att nu har det brustit ordentligt, och det är bäst man passar sig så det inte börjar flyga saker över skallen på en. Vad vet man!

Jag la ut en bild på grillen i Maltträsk, Brällas grill, och fick följande kommentarer:

Skärmklipp 2016-08-09 08.39.18

Ser ni dom sista…Och ser ni vad som står ute på vår gård:

2016-08-09 09.00.12Jojo, kunde ju inte annat än skratta då Nicco påpekade det, och vet ni vad det ska bli av dom..tadaa…en stol, jo, bild på den färdiga saken, kommer sen, någon gång i framtiden, då den är klar. Fram till dess, får ni klura på hur ni tror att den ska se ut 😀

Ha en bra tisdag, allihop!

2016-08-06 12.15.09

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Tina

  De där karlarna du hörde, skulle inte klara en spansk kassa-kö. Först lägga upp varor, sedan packa.
  Medan personalen väntar på BETALNINGEN, dricker hon vatten, plockar lite, stretchar, kollar runt.

  Man betalar efter kassan, nere vid varorna. Så är det dags att plocka fram den heliga börsen.
  Hålla hårt i mynten och räkna.
  Räkna och skramla lite till(jag har fotat dessa aktiviteter).

  Såå, nuuu släppa i från sig, lite dinero! Sedan, lite längre bort, nogsamt gå igenom varje inköpt vara, på kvittot.
  ????????????

  I Sverige är vi ju vana att dra kundkort och sätta i betalkort och slå kod, i förväg. När beloppet kommer, är vi ju super-redo. Jag försökte med det, i Spania.
  Det blev total-kaos ????????????
  DE drar kundkortet och de ska även sätta i betalkort, i läsaren ???? Så! NU får jag trycka koden!

 2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Haha ja, dom kanske skulle få åka dit och träna sig på tålamod, empati och annat från landet ”härtarviensakitagetochlitesiestapådet” 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten