Det kan gå åt skogen!

Jo jag fick svar från Ica Maxi och jag citerar: ”Självklart har vi inte tagit bort ålderskontrollen, det är 15 år som gäller fortfarande. Det är skyltat vad som gäller vid köp av energidryck i butiken där energidrycken har sin plats. Både i kassan och självscanningen ser vi till att säkerställa att kunden har rätt ålder inne för att få köpa den aktuella produkten. Mvh ICA Maxi” slutcitat

Och jag svarade på deras kommentar, även här, citerar jag: ”Ok, då är jag nöjd med ert svar. Vill inte bli ifrågasatt då jag säger att ni har en gräns, fast det varnas inte då man självscannar, men det kanske var en en gångs företeelse…Bra att ni har gränser, tycker jag och många med mig!” Slutcitat

Jag la ut detta på Tipsgruppen och tjejen som skrev att hon köpt Monster utan att självscannings varning dök upp, skrev att hon ska köra en test igen, och se om den larmar…det är bra, vi ska ligga på, gör vi inte det så är det saker som slinker undan och sedan faller det i glömska. Detta kan gälla precis vad som helst, inte bara inköp av energidryck, tänker jag.

they-say-it-takes-a-village-to-raise-a-child-11553189Här finns den bilden

När jag skrev om p böterna jag fick och dom humorlösa personerna som jobbar på Hojab, så skrev Ulla min vän på fejjan, att hon tyckte att jag skulle mejla hojab igen och fråga om jag kunde få tillbaka pengarna för parkeringsavgiften som jag faktisk betalade, men för fel bil…och det tyckte jag lät hysteriskt roligt, så jag var på väg att göra det, faktiskt.

Men så har jag funderat lite och kommit fram till, att OM, jag skulle göra det, och dom fortfarande inte kan finna något roligt i nåt överhuvudtaget, så kanske jag får en till böteslapp, inte för felparkering, men för att jag inte kan bete mig…hahaa…

71482_1226074637Här hittade jag bilden

Fick en kommentar på ett gammalt inlägg igår. Inlägget handlade kort och gott om min mormor Saduras, bror, som hette nåt så ovanligt som Karner. Han som kommenterade var Karners barnbarn, som nu har en son, som heter…tadaa, Karner. Kul, tycker jag, att namnet får leva vidare 😀

Hoppas på en fin dag för er alla!
29177243_10156128010571585_1767880853397962752_n

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Maggan

  Hej Maria och vad du är duktig som bryr dig i det här med dryckerna.
  Oss emellan – butiken du nämner har ett IT- system under all kritik. Ett exempel. Jag är 75 och maken är 79. När vi loggarin för en skanner så ska vårt icakortnummer visa att när vi köpt 2 öl ska man inte behöva stanna i kassan. Det är väl bättre om kollen görs på tobak och ”dryckerna”.
  Tror vi behöver mer konkurrens här i stan. Tack för din trevliga blogg. Jag läser allt men är dålig att kommentera.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Visst kan det tyckas pjurtigt att det ens ska finnas en gräns för energidrycker men…jag tänker lite på hur en tonåring ser på saken, räcker det verkligen med en dricka eller slutar det med att många utmanar ödet och dricker aningens för mycket, mer än vad deras kroppar klarar av, hm, ja, vad vet vi. Därför tycker jag att det är vettigt med en gräns, då man kanske inte riktigt sätter sig själv i första rummet, utan tror att man klarar allt. Konkurrens kan vara bra, antingen hänger dom med på tåget eller så hoppar dom av 😀 Tack själv, Maggan, för trevliga kommentarer, ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.