Fil dille!

Hade ett avslut på jobbet igår, där vi tackade av en kollega samt hade en väldigt enkel babyshower, för en annan som snart ska få tillökning i familjen.

Detta skulle vara hemligt, så lite svårt att rodda ihop det. Till en fick man säga si, och till den andra fick man säga så. Jättesvårt, faktiskt, men nu behöver man inte låtsas längre, än vi skulle ha ett möte, fast det var bara vad dom trodde att jag sagt till en av dom.

Vi blev bjudna på smörgåstårta och vanlig tårta, mycket gott.

Hade sedan en tandläkartid, och nu är man mindre lik ett troll:

Har fått nytt på framtänderna, eller nää, jag fick ingenting, jag fick betala 2800 kronor och jag bad till nån däruppe, att det inte skulle bli strömavbrott då dom borrat klart. Fiii fan, då hade man inte klivit upp ur den stolen, kan jag säga.

Är i alla fall jättenöjd, med lätt annorlunda utseende. Mina framtänder känns tjockare, inte alls naggade i nederkant, som tidigare, samt rakare, snopet :O
Ska dit 2 svängar till, det är ju bra att man kan roa sig kungligt på den kommande semestern, eller hur.

Talade om för tandläkaren att hon jag gick till, under skolåren, var nån typ av filoman. Varenda jäkla gång jag var dit, så plockade hon fram filen och drog mellan samma två tänder. Detta resulterade sedan i ett rätt stort mellanrum, tänderna bredvid ena framtanden. Hon kanske tyckte att man skulle se ut som ett troll?

Jag var bara 12-13 år så vad visste jag om vad hon höll på med. Hon gick i pension och jag fick en ny tandis som lagade ihop mellanrummet, det första hon gjorde. Och sa dessutom, att jag hade kunnat stämma filomanen, om hon inte hade gått i pension.

Tänker så här, i efterhand, att jag får vara glad och tacksam, att jag tog mig därifrån, levande, hahaa…

Nu står bussen på gården, och trots avsaknad av infart, så lyckades Åke backa in den från gång och cykelbanan. Snyggt jobbat!

Och med våra planer att fira midsommar i stugan, så ska den städas och vara klar för avresa på torsdag. Lite jobb, med andra ord. Men jag ska i alla fall börja den här dagen, med promenad med hunden. Frukost och kaffe utomhus i en av dom nya kopparna jag fick av Nicco i födelsedags present:

Tur, jag tappade nämligen ner min favvokopp på stenplattorna igår, och det var med sorg i hjärtat jag slängde bort alla bitar efter den:

Önskar er alla en en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Tina

  Oj då, men vilken tur att du har en ny kopp att köra in. Jag är så glad för mugg med elefant, som du gav mig.

  När det gäller din nya, vill jag bara nämna – jaaaaaa giiiillllar iiinnnteeee fåååååglaaar….. Det uttalas som jag skrev. Om jag säger det lite diskret med en mörkare röst, så har jag inte förnärmat fågel-diggare.

  Okey, jag tycker att vissa större fåglar är snygga. På långt håll.

  Kram och trevlig sommar!

   • Tina

    🦩🦩🦩🦩 siii och jag tror faktiskt att dom 😉 heter Flamenco, som du skrev en gång och jag snabbt hackade på det. 🦩🦩🦩🦩

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Tycker fortfarande att jag hade en bra idé, jag bloggar, du bloggar om mina inlägg, sen ser vi om vi kan komma överens om vissa ord. Dom, de eller dem, fågel, fisk eller mitt emellan 😁

     • Tina

      Då måste jag anställa en spökskrivare. För den berömda tiden vill så mycket, med mig.
      Eller finns det en maskin som man kan prata in i, så kommer det ut text, på andra sidan… Har nyligen lärt mig att man kan skicka sms till fast telefoni och det läses upp, automatiskt.. Skulle skriva Cool om detta, men det blev Xoom.

     • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Det handlar bara om prioriteringar, vet du. Så du får börja skriva då du går i pension eller då du anställt en allt i allo. Och där ingår det att skriva ner allt du säger…perfa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten