Åke fick en ofrivillig kyss 💋

Hade köpt oss varsin godisklubba, modell lite större, och dyrare Àn dom i dagens, normala storlek:


Den smaskade vi pĂ„ igĂ„r, pĂ„ vĂ€g hem. För det Ă€r faktiskt legitimt att Ă€ta godis, dĂ„ man Ă„ker pĂ„ lĂ„ngvĂ€gen, pĂ„ riktigt 😀

Ja, sa jag till Åke, klubborna man köper idag, Ă€r inte i nĂ€rheten av att vara samma storlek som dĂ„ vi var barn. Dom var större dĂ„. Och nej, det Ă€r inte enbart för att vi sjĂ€lva var mindre dĂ„, det vet jag.

Satt dÀr och filosoferade och kom plötsligt ihÄg, dom dÀr klubborna som sÄg ut och smakade som hallon. Dom var en favorit, och jag gillade dom röda tomteklubborna ocksÄ:


Jag skrev ju att Nicco sagt till Georgo, att vi haft 2 bussar inne pĂ„ gĂ„rden, och jag har letat efter bildbevis. Nu hittade jag en bild, pĂ„ jakten efter en annan. Jag googlade sovloft…jojo, ibland fattar man inte kopplingen men…


ApropĂ„ koppling, sĂ„ tĂ€nkte jag pĂ„ sladdar, uttag, kopplingar, ehh, Jo, det var sĂ„ hĂ€r. Vi satt dĂ€rnere i JĂ€rlĂ„sa och pratade om ström. SĂ„n dĂ€r som vi har i ledningarna. Åke berĂ€ttade dĂ„ om en gĂ„ng dĂ„ han och Larry, en gammal kompis till Åke, shoppade loss och köpte en symaskin i begagnat skick:


JodĂ„, det var inte bara jag som undrade hur man kunde hitta pĂ„ nĂ„t sĂ„nt. Åke kunde inte riktigt svara pĂ„ det, förutom att dom förmodligen, skulle kolla hur motorn funkade och om dom kunde anvĂ€nda den till nĂ„t roligt.

Dom var inte sĂ„ gamla och symaskinen var billig. SĂ„ dom slog till. SĂ„ höll dom pĂ„ att fippla med den, Åke noterade en specialknapp, med en Ă„tta pĂ„. Och testade den, förstĂ„s. Han fick en ordentlig kyss, det var nĂ€mligen ingen knapp. Utan nĂ„n hade klippt av sladden dĂ€r sladden till pedalen skulle sitta, och ja, den ser ju ut som en Ă„tta.

Han hade tur, kunde ha gĂ„tt riktigt illa. Ström Ă€r inte att leka med, jag Ă€r dĂ„ fortfarande okysst, av ström i alla fall 😀

Ha en fin tisdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten