Full pott 💰

Körde etapp nummer 2 i GlÀdjeruset igÄr. Och efter det blev det medaljer för jag och min medföljare:


Firade ocksÄ med blÄbÀrskladdkakan, som förövrigt smakade alldeles utmÀrkt.

ApropÄ att smaka gott. Fick en pÄse med Àpplen av Ingegerd, och jag frÄgade min syster Emma, om tips pÄ vad man kunde göra.

Äppelvatten, tyckte hon. Vilket jag gjorde och oh ja, den smakade precis som MER Ă€ppelfestis. Och idag slĂ„r jag igĂ„ng kylskĂ„pet ute i bussen sĂ„ fĂ„r jag göra en större sats. Man kan ocksĂ„ frysa in vattnet, lĂ€ste jag. Och gör man det sĂ„ behövs inga konserveringsmedel eller annat.

Hur man gör? Jo, man sköljer av Àpplena, grovskÀr dom och lÀgger ner i bunke eller kastrull. Kokar upp vatten som man slÄr över. 6dl vatten till 5 liter kluvna Àpplen, ungefÀr. LÀgg pÄ en tallrik som hÄller ner Àpplena i vattnet och lÄt stÄ i kylskÄp eller kallt, i 3 dagar.

Sockra efter smak, och drick den sedan, vĂ€lkyld, gott som tusan 😀

Var vid Östra Station igĂ„r vad tusan har hĂ€nt dĂ€r:


Ser ut som om bokstĂ€verna hĂ€nger pĂ„ insidan av byggnaden, men har dom bara rasat ner dĂ„, och varför bara delar av dom 🧐

Och en frÄga, har ni gÄtt strandpromenaden mot Strömpilsplatsen pÄ sista tiden? Vad hÄller dom pÄ med dÀr, en sandhög inramad med björkstockar:


Det finns Ätminstone 2 stycken innan man svÀnger av upp mot Sofiehem.

FrÄgade Tina, lite försynt igÄr, om dom skulle slÀnga in en V86 pÄ ATG. Hon frÄgade sin kÀre make, och han slog till och gjorde en bong. Jag köpte in mig dÀr pÄ 2 andelar, och köpte en andel av min kusin André, som Àven han, lÀgger ut spel i tillsammans, som det heter.

Vi fick in 8 rÀtt av 8, pÄ bÀgge spellagen, WOHOOO!!!


Synd bara att det var urusel utdelning…hahaa, fast jag gick dĂ„ plus Ă€ndĂ„, sĂ„ jag Ă€r glad. Det Ă€r Ă€ndĂ„ en speciell kĂ€nsla dĂ„ det bara rullar pĂ„ och blir rĂ€tt efter rĂ€tt.

Nu har jag skapat ett konto pÄ youtube, johodÄ. Mest för att jag dÄ kan dela filmsnuttar som jag tagit, hÀr pÄ min blogg. Och hÀr kommer ett första test, den har jag Àven pÄ TikTok:

Och med det önskar jag er alla en fin torsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten