Äntligen…slutet gott, allting gott 🙏👌✹

SÄ var 2020 over and done with, ett skitÄr pÄ mÄnga sÀtt och vis. Men tÀnker man efter sÄ har det ÀndÄ innehÄllit en del guldmoments.


Jag har Äterfunnit en gammal vÀn, vi har ett gemensamt förflutet och sÄÄÄ mycket att ta igen. Och det lÀr vi göra, under detta Är.

Vi har pÄbörjat utrensning i huset, Àven om det varit ett vÀldigt lÄngtgÄende projekt, men till slut sÄ, och förhoppningsvis under 2021 Jag vet ju att mycket beror pÄ mig sjÀlv och mina svÄrigheter att avsluta ett innan jag börjar med nÄt annat, Eller kanske rÀttare sagt. Jag mÄste försöka sluta göra 15 saker samtidigt.

Vi spelade ju Bingolotto dagen innan julafton. Jag hade 3 lotter, det gick fint. Sedan gjorde Åke en…avvikelse och jag tog över hans 2 lotter. Ehh, ja, det funkade det ocksĂ„, men nöjet med att spela, försvinner, dĂ„ man bara mĂ„ste sitta och mata pĂ„ Man hinner inte kĂ€nna spĂ€nningen och invĂ€nta den rĂ€tta siffran.

Jag kanske ocksĂ„ borde införa detta i vardagslivet. Göra en sak, fundera lite, fortsĂ€tta och kĂ€nna om det kommer att bli bra. Jaja jag klurar pĂ„ den đŸ€” och sen fĂ„r vi se, om det hjĂ€lper 😁

Det var en jÀdrans massa att gör inför kvÀllen igÄr. Maten skulle lagas och det krÀvdes viss planering eftersom man vill att allt ska bli klart samtidigt. Winstone fick pÄ sig slipsen och kvÀllen kunde rulla igÄng.


Vi körde en midsommarfördrink alå Lainjaurudden, lÀs Johan Fredriksson


Theresé fixade förrÀtten

Och hĂ€r blir det en rĂ€ttelse frĂ„n gĂ„rdagens inlĂ€gg. Vi skulle inte alls ha rĂ€kor, utan smĂ„ smĂ„ vĂ€sterbottenspajer med rökt skinka bredvid. Jag tog pĂ„ mig att ta bort formarna runt pajerna, smĂ„ kakformar. Mm, jag höll pĂ„ slĂ€nga innehĂ„llet, dĂ€r jag stĂ„r och ska vara snabb, för att det Ă€r varmt, och min hjĂ€rna sĂ€ger Ă„t mig att göra saker tvĂ€rsom, hoppla, men jag klarade mig 🙃

Den krossade potatisen ska jag absolut göra fler gÄnger, men jag ska inte fega med kryddorna. Det var i alla fall jÀtteenkelt att fixa. Det blir justering pÄ efterrÀtten ocksÄ. Jag skrev lime cheesecake i glas, men det var bara ett förslag som flöt förbi.

Jag gjorde pepparkaks/havrekaks smulor i botten och en krÀm med philadelphiaost, grÀdde, vaniljpulver och socker, sedan toppade vi med ÄkerbÀr. Gudagott!


Vi provade smÄsure cocktails. HÀr hade jag öppnat botten, dÄ jag fick hem den, för att jag trodde att det var 12 fÀrdiga plastglas, fast det var det inte alls. Det var en bag in box, men jag kan ju skylla Ä att vi aldrig köpt eller druckit nÄt frÄn en sÄn förpackning.


Den var helt ok, lite söt, men kan ju sÀkert blandas med nÄt bubbel. Lite missvisande kort pÄ Sally, nej, hon drack inget förbjudet men rÄkade hamna bakom Georgos glas och flaska.

Åke hade bĂ„de skottat under dagen och tagit fram eldstaden. SĂ„ vi förberedde utgĂ„ng och…pĂ„tĂ€ndning, vid 23 tiden. Och hĂ€r blev jag plötsligt varse, att mĂ€nniskan, jag dĂ„, har 2 olika skor pĂ„ fötterna. Ja det Ă€r sant, och hur jag undrade under nĂ„gra sekunder, hur det ens kunde vara möjligt.

Men sĂ„ kom jag pĂ„ att min brukare, har samma storlek, samma modell, fast med 2 dragkedjor samt annorlunda sula 😳, sĂ„ det fanns svar pĂ„ den funderingen, hahaa…alltsĂ„ jaja. Tur att man inte ska ut och visa upp sig mer Ă€n nödvĂ€ndigt.

Min brukare klarar sig ocksĂ„ frĂ„n eventuella frĂ„gor kring 2 olika skor. H*n anvĂ€nder dom nĂ€mligen inte 🙏

Sen stod vi ute pÄ tolvslaget, nÄgra flanörer kom förbi, grannarna Thord, Camilla och Ebba och lite lÀngre bortifrÄn folk, BrÀlla och Lena. SÄ vi skÄlade in 2021, och smÄsurrade lite.


HÀr blev det ocksÄ en modellering av tidigare bestÀmda planer. Grillkorven fanns inte lÀngre. Vi hade missförstÄtt vem som skulle st för den. Men det var ÀndÄ inte det Àtbara som var grejen. Vi gjorde en Kajsa Warg och tog vad vi hade, istÀllet.

Jag och Åke fick inte till en selfie och sedan skulle Nicco fota, haha, det var halvsvĂ„rt…

Men till slut sÄ, slutet gott, allting gott

Och nu önskar jag er alla en mycket god fortsÀttning pÄ det nystartade Äret 2021!

Maria Lundmark HĂ€llsten