Överraskad 😼❓ NEJ‌

Under djupdykningen fann jag ocksÄ lite skotillbehör. Och minns tider dÄ jag var barn. Hur pappa tog lite skokrÀm och skoborsten, dÄ det var dags för utgÄng till finare stÀllen, eller utflykter till andra stÀder.

DÄ jag tÀnker pÄ det, sÄ undrar jag om vi idag, Àr lika ordentlig som dÄ? Och om inte, varför? För egen del Àr jag, som bekant, lite distrÀ, sÄ jag skulle komma ihÄg att göra nÄt, den dagen det krÀvs lite aktion, frÄn min sida.

ApropÄ pappa, sÄ hade Elsie, eller Nicke, sparat en sida frÄn NÀringsliv, dÀr min pappa och bror, var med.

Visade Nicco urklippet och hon undrade om hennes morfar, ALLTID sett ut pÄ samma sÀtt. Hahaa, ja, faktiskt, i alla fall frÄn det han blev vithÄrig. Och det blev han relativt fort. Började med en vit slinga och det sÀger dom beror pÄ att han en gÄng i sin ungdom, fick ett trÀd i huvudet.

Och fĂ„r man kraftiga slag mot huvudet sĂ„ kan man ta död pĂ„…ja, det som producerar fĂ€rgen eller vad det nu Ă€r som gör att man har fĂ€rg i hĂ„ret.

Saker som Ă€r vita, typ snö, det har vi gott om idag. Jag har inte hört en endaste traktor som skottat, under hela helgen. Inte heller sett en endaste lastbil fullastad med snö. Trodde det skulle vara skytteltrafik med dom. För det sĂ€gs ju ska komma mer 😬

Men visst, jag tror ocksÄ att dom jobbar det dom kan, och Àven dom, mÄste fÄ vara ledig.

Tycker dock det Ă€r roligt dĂ„ folk sĂ€ger att snö har vi haft förut, precis som om vi blivit överraskad av nedfallet đŸ€Ł

Haha, ja, visst har vi haft snö förut. Men vad jag vill minnas sÄ hade vi fyra Ärstider och snön brukade komma i oktober-november. Inte 1 meter pÄ 1 dygn, i januari. Bild tagen 1 maj uppe i stugan. En inte alltför ovanlig syn. Jag i den gula overallen, sÄ jag gissar pÄ 1975.

Och ja, jag tror inte heller att nĂ„n blev överraskad, dom hade ju gĂ„tt ut med varningar lĂ„ngt innan. Och nu undrar jag HUR, man ska förbereda sig pĂ„ snöfall? Man kan ju knappast skotta innan snön landat. Eller finns det andra saker man kan förbereda…för vinterdĂ€cken ska ju redan sitta pĂ„. Nej, jag gĂ„r bet pĂ„ den.

Kolla in den hĂ€r bilden, tagen i SkellefteĂ„, hahaa…exakt sĂ„ ja.


Och nu dĂ„, till er som missat, sĂ„ kommer det mera snö, Det ska börja pĂ„ onsdag och falla ner till och med söndag, Wohoo…snöbollskrig, eller…OH NO…totalt 53 centimeter.


SĂ„ nu hoppas jag att prognosen, som den ser ut idag, kommer att Ă€ndras till nĂ„gra fler, snöfria dagar, och att dom dĂ€r snömolnen, gör sitt nedslĂ€pp över havet, eller nĂ„t sĂ„nt. Jag kan dessutom inte hĂ„lla mig hemma utan ska jobba 8 dagar av 10, sĂ„…


Önskar er alla en fin mĂ„ndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Tina

  Kreativitet. Bra du skriver, funderar lite…svĂ„rt veta om jag sjĂ€lv Ă€r kreativ. PĂ„hittig Ă€r ju ett annat ord. Att skapa, det Ă€r ju kreativt. Ja, nu skapar ju du plats för annat i skĂ„pen.

  Rolig bild pÄ snötyngda bilen. Jag hade gett upp, gÄtt in och förberett mig pÄ att inte gÄ ut mer.

  Jag skrattar vidare…förbereda för snö, ja det kan ju bli strömavbrott? Eller Ă€r det att sĂ€tta rĂ€tt valla pĂ„ skidorna…För inte lĂ€nge sedan, kanske 2 Ă„r sedan, var det mycket snö i Östersund och Sundsvall tog nog rekordet.. Var rĂ€dd om dig!

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Ibland Ă€r det svĂ„rt att hitta den dĂ€r kreativiteten, utan man kommer vidare genom att bolla med andra. Plötsligt kan det dĂ„ lossna och man kommer pĂ„ 1000 bra saker och lösningar. Ja jag skapar plats, och det kommer att skapas mer i köket. Det ska in en mindre variant av vinkyl, men rĂ€kna inte med vinflaskor i det 😀 Fast den dagen du kommer sĂ„ kan du fĂ„ hyra in dig dĂ€r, om du rĂ„kar ha en vinare med dig. Titta dĂ€r, du Ă€r ju kreativ, valla skidorna, hm, ska bara köpa ett par först, eller…mja, kanske det finns ett par trudjor nĂ„nstans i huset. Skulle ju inte bli förvĂ„nad 😊

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten