Se upp i backen 👀📱

Nicco hade en liten sÄn dÀr kaffemaskin dÀruppe. NÄt jag köpte för kanske 8-9 Är sedan. Hon kom ner med den och undrade vad vi skulle göra med den.
Eftersom den stÄtt, nÄgra Är sÄ var det osÀkert om den ens skulle gÄ igÄng. Men det gjorde den, och jag körde igenom den med vatten i mÀngder, blandade ut Àttiksprit och fortsatte.

Noterade att den lilla koppen, inte ville vara som en vanlig liten kopp, utan en extremt, liten kaffeslatt.

NĂ„, men ingen jag kĂ€nner, tar en sĂ„n liten kopp i alla fall sĂ„… Fast dĂ„ var det ett annat problem, kaffekapslar. Jag gick över pĂ„ Ica och köpte vad jag trodde var dom rĂ€tta kapslarna, men tji fick jag, dom var för stora.

Vi googlade och kom fram till att dom var extremt svÄr att fÄ tag i, man kan bestÀlla fast dom var inte billiga. Dumt att köpa nÄt som man dÄ inte vet, kommer att fungera. Kaffemaskinen hamnade i en papperspÄse för vidare fÀrd till elektronikens Ätervinningsplats.

IgĂ„r skickade Nicco en bild…hon hade hittat nĂ„t i ett av skĂ„pen dĂ€ruppe.

Se dĂ€r jag, tur i oturen att Åke Ă€r hemma, och nej, ingen Corona, utan pĂ„ grund av ond axel. SĂ„ han har inte kört ivĂ€g med sin Van, dĂ€r kaffemaskinen ligger. Man kanske rent utav ska ta in den igen och se om det kan vara nĂ„n smak kvar i dom dĂ€r gamla kapslarna. TĂ€nk om man tar sig en kopp och blir mumifierad frĂ„n insidan ut.

Tina kommenterade mitt inlÀgg igÄr, och var lite kreativ och tipsade om att man kan förbereda sig pÄ snöfall. Till exempel genom att valla skidorna. Sant, bra dÀr, Tina. Jag ska bara fixa ett par skidor först. Ehh, men ska jag vara riktigt sann mot mig sjÀlv, sÄ tror jag att jag skulle komma fram fortare genom att gÄ, Àven om det var genom 1 meter snö.

 

 

SĂ„ jag fortsatte dĂ„ vara kreativ tillbaka, och skrev att ett par trudjen, kanske man skulle ha letat fram dĂ„, i förebyggande. SĂ„ tar vi oss till affĂ€ren i alla fall, Hahaa… Och till er nu, som inte vet vad trudjen Ă€r, sĂ„ trodde jag att jag skulle kunna hitta en bild pĂ„ nĂ€tet, men det finns inte. Snopet Min farmor och farfar hade sĂ„na som hĂ€ngde innanför dörren pĂ„ fuse, sĂ„ jag har provat att gĂ„ pĂ„ sĂ„na. Det Ă€r sĂ„nt man sĂ€tter pĂ„ fötterna för att man ska fördela sin tyngd bĂ€ttre pĂ„ snön, sĂ„ man slipper sjunka sĂ„ mycket. Men se pĂ„ tusan, jag fann bilder, var ju tvungen att skriva det ord sĂ„ man kanske anvĂ€nder i gemen, snöskor…

SÄg att dom Àven finns i nyare upplagor, sÄ googla snöskor, om i Àr intresserade.

Dom har nyss varit hÀr med snöslunga och traktor. Dom tog inte bort nÄn snö, men dom klÀmde upp ett större snöberg i vÄr in och utfart. Helt livsfarligt att köra ut dÀr. Och lika roligt Àr det dÄ man kommer hem. Man ska nÀstan stanna med bilen pÄ vÀgen innan man kommit sig in sÄpass lÄngt att man ser sÄ ingen Hulda MarÀng eller SnabbTorsten stÄr dÀr mitt i vÀgen.

Jaja, det Àr vÀl bara att fortsÀtta chansa sÄ ser vi om vi klarar oss. Tack Televerket för spÀnningen! SÄg en mugg man kan bestÀlla, som jag var enormt sugen pÄ, fast nÀÀÀ, jag besinnade mig. Behöver inte fler muggar och koppar.

Hoppas pÄ en fin tisdag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten