Cowboys đŸ€  och pickadollar, gevĂ€r och…spel

ApropÄ det jag skrev om igÄr, att klÀ sig efter vÀder, sÄ poppade den hÀr bilden upp i FB flödet. Den hade ju passat perfekt till det inlÀgget.

PÄ tal om klÀder. Har nog inte skrivit och berÀttat, att Nicco hÄller pÄ med pistolskytte. Det gÄr bra för henne, sÄpass att jag tyckte hon kunde fÄ en fin T-shirt i julklapp.

Hon var inte lika impad av den, som jag 😁

Snart har hon skjutit ihop alla poĂ€ng som behövs, för att fĂ„ licens till att Ă€ga en… pickadoll, vill jag skriva, men pistol eller revolver, kanske Ă€r mer riktigt. Och dĂ„ behövs ett vapenskĂ„p. Det ena ger det andra med det tredje.

Hade det nu inte varit för att det kostar en del, sÄ hade jag nog velat göra det dÀr, jag med. Fast Ä andra sidan, jag gissar att det tar en del pÄ bÄde armar och axlar, sÄ jag kanske inte skulle orka, lite smÄtungt, kan jag tÀnka.

Theresé har ju jaktlicens men det Àr ju för gevÀr, om jag nu inte missförstÄtt nÄt. SÄ hon kan idka jakt pÄ smÄvilt, om hon vill. Dom har ju lite skog som hör till deras tomt och mark.

SjÀlv har man bara skjutit med luftgevÀr, en och annan kula med min mormors salongsgevÀr, och ja, vi har ju en luftpistol ocksÄ. Som lÀmnar rejÀla gropar i panelen, nere i kÀllaren.

ApropÄ skjutjÀrn, sÄ har vi ett spel nere i kÀllaren. Kolla bara.


Åke sĂ€ger att det var hans storebror som hade det dĂ€r spelet. SjĂ€lv minns ju Ă€ven jag, bröderna Cartwright. Man tyckte det var lite coolt med bĂ„de cowboys och indianer, som barn. Det framgĂ„r ju av den hĂ€r gamla bilden pĂ„ jag i hatt och min kusin Anna, som sitter bredvid.


Jag ser aningens förskrĂ€ckt ut, och om jag inte missminner mig sĂ„ var det surströmmingsfest, och det Ă€r nĂ„t jag aldrig gillat. Inte pĂ„ den tiden heller. Fast vi fick garanterat Ă€ta nĂ„got annat…godare.

Åke bĂ€r ju hatt, sommartid. HĂ€r en bild som kan passa Ă€mnet. HĂ„kan Lundgren, redigerade, jag fotade.

Och en jÀttefin, bonusbild, pÄ Sally, Àven hon, i cowboyhatt, Theresé fotade.

Hoppas pÄ en bra dag, för er alla!

Maria Lundmark HĂ€llsten