Apropå danska, vet ni vad…

Ni som känner mig VET att kaffet har en stor plats i mitt och Åkes liv. Det är ett evigt drickande av denna gudadryck. Men..efter att Nicco visat detta lilla klipp, så började jag fundera lite…mycket.

Kan detta vara orsaken till mina speedade dagar. Man är, än här eller än där, man springer hit eller dit, startar upp det ena efter det andra. Och jodå, jag kan poppa musik under tiden, såpass att vi ska vara glada att vi inte har grannarna för nära 🤘🎼🥁

Hm, kanske skulle testa att börja med te, eller…nää, jag fortsätter som jag gjort, det är bara att köra på.

Igår var det tydligen tossdan. Traditionen sägs grunda sig i en grupp på sociala medier som ska ha uppmuntrat alla som gillar Småland att fira ”den fössta tossdagen i mass” med marsipantårta. Dagen kopplas också ihop med den småländska dialekten och att man säger s istället för r i ”fössta tossdagen i mass”. Mjo, där pratar dom ju nalta eljest, inte alla gånger man förstår. Som med danskan, som för mig, är rena rama grekiskan.

Apropå danska, vet ni vad marsipangris fot, heter på just danska?


Jo, mandelmassenassetasse.


Fick ett paket från Tina i förrgår och jag skrev på FB. ”Tina levererar, så jag har just nu, ett aldrig sinande lager av kryddor från Spanien. Har jag oersättliga vänner eller har jag 🥰


Hon skickade även lite läsarlektyr som jag ska ta en titt på, samt hälsningen att jag skulle lägga undan det till den dag hon kommer hit. Och med det, denna påminnelse om hur bra det är med bra ställen att lägga undan saker på… hahaa. Typical me, skulle jag vilja påstå 🤣 Tack Tina 😘”


Underbart och gott att finna. Jag vet inte varför jag fastnat för dessa kryddor. Vi är slående överens om att dom är rätt mild, och därför använder man ganska mycket, så det skulle kunna vara av den anledningen, man får fram mera smaker. Man kan som inte, overdo it.

Jaja, klart att det blir too much, om man tappar ner hela burken men…

Hoppas på en jättefin fredag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Ja, det är tack vare dig som jag använder kryddorna. Tänkte att här i Spanien måste jag väl ha bara färska kryddor Hmm…kommer från en som i princip har övergivit köket. Men med dessa härliga, fräscha torkade kryddor blir vilken enkel maträtt som helst väldigt lyft och smaskig. Det finns flera olika salladskryddor och så Christians röda favvo, PIMIENTA någonting. Den tror jag nog att man skulle kunna överdosera med…Jag är inte lika avslappnad i min inställning till kryddstark mat, som vad min bättre hälft kan vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.