Det var inte sant đŸ˜Č

Hittade mitt gamla autografblock igÄr, dÀrnere i kÀllaren. Och det finns i alla fall 2 stycken, som kan tillhöra gruppen, lite mer kÀndisar Àn andra.

Först Lasse Berghagen, och hÀr har ni den lilla historien om den autografen.

Och Fredrik Burgman, som var en journalist, radioröst och författare frÄn Holmsund utanför UmeÄ. Mest kÀnd, kanske, för att han myntade namnet Himmelska fridens torg om parkeringsplatsen utanför Konsum i Holmsund. Han var ocksÄ kÄsör och vÀrd för programmet Sommar i Sveriges Radio under 10 sÀsonger, första gÄngen 1966, sista 1985.

HÀr sviktar mitt minne, för jag kommer inte ihÄg tillfÀllet dÄ jag fick den, men gissar pÄ att han kanske var pÄ stan och signerade nÄn bok eller, sÄ fick jag honom utpekad Ät mig och jag högg honom i sprÄnget. Det första alternativet Àr mer troligt.

Kommer dock ihÄg, att jag stolt visade upp autografen för min farbror Matts, han tyckte inte att det var sÄ mÀrkvÀrdigt. Han kunde minsann skriva en som skulle vara strÄet vassare. Vassare för att han skrev sitt namn istÀllet

Mary i Duluth, la ut pÄ sin sida igÄr, att dom firade Oreo-dagen. Jag blev sugen att göra nÄt med just Oreo, och det gjorde jag.

Det bidde en god rulltÄrta med Oreo som knaprig fyllning, gott.

Visst ser ni, Tano lĂ€r sig fort, Ă€ven han poserar lite lĂ€tt dĂ„ Winstone förbereder sig 😄

Nicco och Georgo joinade oss igÄr kvÀll och vi förberedde oss för dagens Vasalopp med en blÄbÀrsputte. Glömde fota men det har vi druckit förut, sÄ bild har jag.

Man tar likör 43 i botten, blĂ„bĂ€rssoppa pĂ„ det och grĂ€dde pĂ„ toppen. Gott, men kom ihĂ„g att inte vispa grĂ€dden för hĂ„rt, dĂ„ blir den som ett lock 🙃

Och idag, mina vÀnner, Àr det inte bara Vasaloppet, utan Àven punschrullens dag, Fast jag kallar dom dammsugare, men Àr uppvuxen med att det hette filmrulle. KÀr godbit har mÄnga namn.

Niccos favorit, Àven en av Georgos. Hon var vÀl det enda barnet, som ville bjuda gÀnget pÄ förskolan, pÄ dammsugare, dÄ hon fyllde 4 eller om det var 5 Är. Och jag fick övertyga henne om att det INTE var nÄt annat barn som skulle gilla dom dÀr, utan chokladbollar var nog ett bÀttre alternativ.

Min moster Linnea och morbror Sam, sÄg alltid till att ha dammsugare hemma om dom visste att Nicco skulle komma förbi.

Önskar er alla en fin och trivsam söndag!

Maria Lundmark HĂ€llsten