Inkomster och utgifter đŸ€‘

TrÀffade en person som jag velat tacka under 6 Ärs tid, igÄr. SÄ nu fick jag framför detta tack.

Den 10 oktober 2015, skrev jag följande.

”Jag gĂ„r ju varje dag och lĂ€gger om min mage, och jag har inte hört annat Ă€n att dom snittat upp ungefĂ€r 10 centimeter, ja, det Ă€r vĂ€l som ingenting, har jag tĂ€nkt. DĂ€remot har jag fĂ„tt se reaktionerna pĂ„ alla som ska titta till det dĂ€r, och jag sa till Nicco igĂ„r att egentligen skulle jag ha fĂ„tt filma allas ansikten, dĂ€r jag ligger pĂ„ britsen och dom plockar bort omlĂ€gget.

Alla har sett nÄgot konfunderade ut, och i onsdags frÄgade sköterska mig, om jag visste vad dom gjort. NÀ, sa jag, inte annat Àn ett snitt. Men hur ser det ut dÄ, frÄgade jag. Hon mÄttade med hÀnderna och visade ett hÄl, ungefÀr stort som ett Àpple, och det gÄr ner till bukhinnan.

NÄ, igÄr hade jag ju tid pÄ kirurgen och dÀr stod han och kliade sig i huvudet och visste faktiskt inte heller hur tusan dom tÀnkt sig detta. Ja, sa han, det kan visst lÀka ihop, men
det kommer att ta evigheter och vem vill gÄ runt med ett hÄl pÄ magen.

Han ropade in en annan kirurg, med speciella skills dĂ„ det gĂ€ller buken, och dom bĂ„da ifrĂ„gasatte varför man inte kunde sĂ€tta in en vac-pac, eller vad det nu heter. Och detta ska dom nu bestĂ€lla hem, sĂ„ eventuellt fĂ„r jag en sĂ„n pĂ„ mĂ„ndag.” slutcitat

Denna mĂ„ndag var 3 dagar senare och min vĂ€ska som jag sedan fick ha inkopplad dygnet runt i över 2Âœ mĂ„nad, men utan den hĂ€r, vet man inte hur lĂ„ng tid lĂ€kningen hade kunnat ta. SĂ„ jag Ă€r evigt tacksam att Johan, dök in och kom pĂ„ den utmĂ€rkt goda idĂ©n att frĂ„ga om vĂ€skan var ett alternativ.


Denna Johan var dÄ lÀkaren som tog emot mig igÄr. Han började sÀga innan vi ens kommit in i hans rum, att dig, har jag tagit hand om förut, dÄ jag la om din mage. Jojo, jag hade haft mina aningar om att det kunde vara just han, dÄ jag hörde namnet, men jag var inte hundra sÀker.

Tackade honom, berÀttade att varför jag hade detta fÀrskt i minnet var för att FB pÄminner mig nu under dessa dagar, att det var 6 Är sedan jag fick genomgÄ allt detta. Och att jag faktiskt, trots allt jag skrev och skÀmtade om, trodde att detta skulle bli min död. Dagen jag Äkte in, var inte kul, alls. 330 i sÀnka kan nog sÀnka en och annan. NÄ, det dÀr Àr over and done with, och det slutade ju bra ÀndÄ.

Jag blev i alla fall, igÄr, fortsatt sjukskriven i 2 veckor till. DÄ ska detta reven, vara lÀkt, dÀremot kan man kÀnna av skadan i flera mÄnader. Men det blir sÀkert bra, det hÀr med.

NÄgon som skött sig utomordentligt bra, Àr Theresé. Dottern som har tusen jÀrn i elden, och pÄ allt det, sÄ Àr hon hockeytrÀnare, ibland, för flera olika lag. Förra helgen vigdes Ät denna cup F16.


Jag fick hem ett gĂ€ng med olika smaksatta kryddor och salsor. Åberg kan, han.

Jag kan rekommendera dom shyssta lökarna till er som gillar rostad lök med upphettad smak.


Tog en kaffedrink pÄ kvÀllskvisten, inte alls sÄ pjÄkigt, minsann.


Nu har Åke tagit en papperspĂ„se med grejer och knatat ivĂ€g till Nailheads för att vimla, sĂ€lja och ja… denna dag kommer vi att gĂ„ minus, han har redan shoppat nĂ„t. Men, den handlingen kommer att innebĂ€ra tĂ€vling för mig, nĂ€sta sĂ€song, sĂ„, ok dĂ„..

Ett tillĂ€gg, dom sĂ€ljer Ă€ven hamburgare dĂ€rnere, sĂ„ ni som inte shoppar, kan Ă€ndĂ„ köpa en lunch, inte sĂ„ dumt va. Fast om dom ser ut precis sĂ„ hĂ€r, tror jag inte, det var vĂ„r middag i förrgĂ„r 😁


Ha en fin lördag, regnet till trots.

Maria Lundmark HĂ€llsten