Husets snaps, jämarns 1️⃣:ans 🥃

Noterade igår att bubblorna som blev på dörren då jag satte dit dekoren, har lagt till sig under natten och ni ser den bara bra ut. På den här bilden ser ni en del av dom där lampan lyser av sig på dörren.


Och så här ser det ut nu…borta, vad roligt. Då slipper jag störa mig på det.


Nicco kom och hämtade upp mig igår så fick jag följa med henne till Avion.

Och gissa vad jag fotade på hemvägen, jo den färdiga skapelsen på Thule huset.

Såg dock innan, att VK lagt ut en liten artikel om klockbytet. Haha…fast jag var före dom att skriva om det, så de så 😜


Har blivit en massa kommentarer på min ”blöta” lunch, jag la ut i matgruppen på fejjan. Många som älskar den anrättningen, andra som har andra namn på den och andra sätt att äta den på.


En skrev att han brukade äta blöta på buljong han kokat på älg eller renkött, det är säkert underbart gott, det med. Jag tänkte ju genast på hur god buljongen från en köttsoppa är. Och en annan skrev att han körde blöta efter tillagning av fläsklägg. Ja det finns nog hur mycket som helst man kan modifiera till en blöta på. En FB vän skrev att dom åt det med varm mjölk och då heter det söla. Haha..ja jag ser också att namnet är lite olika beroende på vart i landet dom kommer ifrån.

Jag fick tips om nå helt annat, även det, i samma grupp. Och ja var tvungen att kontakta Bo-Lage så en sån, är på väg. Jag menar… vad kallas nu huset vi bor i…jo, ETTAN, detta inköp skyller jag dock på Öhman. Ni vet, killen som namngav vårt hus från början.

Även om vi sedermera upptäckt att vår tomt hette ettan från början, så det var ju lite kul. Denna ska drickas med vördnad och bjudas på som snaps, vid väldigt speciella tillfällen, jojojmensan.


Tomtskrällena läs (fultomtarna) har tagit sig upp från djävulsmattan, och ser ut att vandra vidare upp mot ljuset i trappan.

Femte lådan i kalendern är öppnad. Det var en liten låda, sa Åke och jag sa…haha, det är väl ratten. Och kolla vad som låg i…hehe.

Önskar er alla en fin andra advent!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Tomtarna stannar till ibland, för konfererande. Inget strikt marscherande, men ändå målmedvetna.

    Angående bubblorna under dekoren…. mjaa, kanhända någon annan fixade till, det som du retade dig på. Fortsätt skriva i bloggen vad du vill ha utfört, så kanhända det blir gjort (nattetid, då…) Verkar ju funka bra. 🙌 Mohahahaha! 😍😍😍😂😂😂👻☠🙏

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa… härligt, hoppas du läser kommentarerna, Annelie. Jag säger ju det hela tiden. Vi har inga elaka andar i huset, dom är enbart snäll, beskedliga och ibland lite bus över det hela 😁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.