KĂ€ndisar bland bakverken đŸ€©

Ni vet den dÀr texten jag skrev till God Assistans nominering, om hur jag tycker en assistent ska vara. Den texten modifierade jag lite, vill trycka pÄ hur viktigt det Àr, att vÀlja rÀtt. Sen letade jag rÀtt pÄ en mejladress i tidningen, Kommunal Arbetaren, för att se om det fanns ett intresse av att lÀgga ut den som insÀndare.

Fick detta till svar och jag citerar:

”Stort tack för att du hörde av dig!

Kanske passar din text inte riktigt som debattartikel. Men vi vill gÀrna uppmÀrksamma de viktiga saker du för fram i din text. Vi har en avdelning i tidningen som heter Vi kommunalare, dÀr jag tror att en kortintervju med dig skulle passa bra.

Jag skickar dĂ€rför gĂ€rna vidare din text till vĂ„r redaktionschef, som planerar in dem intervjuerna, om det gĂ„r bra för dig?” slutcitat

SÄ dÄ fÄr vi se vad det blir med det. Men kul att kanske, kanske, kunna pÄverka nÄn i rÀtt riktning. Sen ÄterstÄr det att se pÄ vilket sÀtt det framförs, förstÄs. Text har ibland en förmÄga att blir för mycket och finns inget genuint intresse av det man lÀser, sÄ orkar man inte plöja igenom det.

Jag och Åke for pĂ„ Nybro Konditori, som idag drivs av 2 systrar.

Nu andades stÀllet verkligen kondis, trevliga systrar och mycket trevligt kondis. Bad om lov att fÄ fota nÄgra kÀndisar bland bakverken. Haha..


Det fanns mycket gott att vÀlja pÄ, vill jag lova.


FrĂ„gade förstĂ„s om det var dom som gjorde dammsugarna/punschrullarna/filmrullarna. Och med svar ja, sĂ„ fick det bli det till kaffet. Klart godkĂ€nda 👌


Fick Àven följa med en lite ask med bakade kakor, kunde inte lÄta bli. Vi brukar ju fika till söndagens Allt för Sverige sÄ dÄ Àr det avbockat och klart.


Sen stannade vi pÄ en utförsÀljning pÄ Idas Second hand boutique som ligger pÄ vÀstra esplanaden 9. Jag köpte 6 tavlor, litografier. Dessa 4 av Nils Nilsson Skum.


Och dom hÀr tvÄ, som finns lite överallt men jag gillar dom.


Gissa vad jag betalade… 5 kronor styck. Och det vet jag, att jag fĂ„r igen lĂ€tt, pĂ„ Skum litografierna. Kul att fynda ibland. Fast jag sa till Åke att tavlor, pĂ„ riktigt, Ă€r absolut inget vi behöver. Men, worst case fĂ„r dom hamna uppe i stugan. Bara för att…

Gjorde en middag jag inte testat förut. Först kryddade jag upp 200 gram nötfÀrs med salt, svart peppar och dessa 2 kryddor.


Stekte dom som hamburgare. Plockade fram Max hamburgerdressing, rödlök, stekte bacon, och tortilla bröd, ett medium och ett small, samt cheddarost.

Och byggde ihop det, penslade med olivolja och stekte i torr panna.


Betyg pĂ„ smaken och sammansĂ€ttningen, av 5 möjliga hamburgare fick den 🍔🍔🍔🍔

UtseendemĂ€ssigt… 🍔 Men enbart för att Winstone poserade sĂ„ fint.


MĂ„ste komma pĂ„ nĂ„t bĂ€ttre sĂ€tt att fĂ„ brödet att sitta fast ordentligt men viker ju som in det större brödet runt det mindre. Fast det ville inte sitta fast ordentligt. Åke kĂ€kade med kniv och gaffel, jag delade brödburgaren rakt av och Ă„t med hĂ€nderna, lĂ€ttsamt.

Önskar er alla en fin lördag!

Maria Lundmark HĂ€llsten