👍 Kan missuppfattas som 🖕

Jag börjar att citera det sista jag skrev, i gÄrdagens inlÀgg:

”NĂ€, nu kanske man ska göra sig en inköpslista och Ă„ka upp pĂ„ Kvantum och veckohandla. MĂ„ ju kolla receptet pĂ„ gĂĄhkkun ocksĂ„. Och javisst ja, inte att förglömma. Sally, barnbarnet ska vara pĂ„ teven ikvĂ€ll, klockan 18 pĂ„ tvĂ„an.” slutcitat

Och det var precis vad jag gjorde. Skrev inköpslista. KlĂ€dde pĂ„ mig, skrev till nĂ„n sista grej, tog pĂ„ glasögonen, hittade en lapp i jackfickan och slĂ€ngde bort den. Åkte till Kvantum, ska ta fram lappen och kan ni gissa… jag hade ingen lapp. Förmodligen var det den jag hittade i jackfickan och slĂ€ngde bort… snopet 🙈🙊

Hann bara hem sĂ„ kom vĂ€ghyveln. Den kör förbi 3 gĂ„nger, och man hĂ„ller andan en stund för man vet inte om det kommer en traktor efterĂ„t, för att ta rĂ€tt pĂ„ snövallarna. Men det gör det…alla 3 gĂ„ngerna och jag stĂ„r och övervĂ€ger om jag ska ge traktorföraren en tumme upp 👍 För att visa tacksamhet. Men sĂ„ tĂ€nker jag tvĂ€rt, what if… han ser inte min tumme utan tror att jag stĂ„r och ger honom fingret 🖕 Och dĂ„ Ă€r risken överhĂ€ngande att vi inte tar oss ut frĂ„n gĂ„rden förrĂ€n det blir tövĂ€der pĂ„ riktigt. SĂ„ jag gör ingenting…

Ska ocksÄ uppdatera bilden jag la ut pÄ Sally, Theresé kommenterade pÄ FB med denna bild.

”Ponchon” hon har pĂ„ sig, har TheresĂ© sytt och det Ă€r en skopmehke (uttalas ofta Skopmohk). Med en samisk Gud pĂ„.

SĂ„g givetvis filmsnutten hon var med pĂ„, dĂ€r hon sa hej pĂ„ samiska, –Buorajk! Och hĂ€lsade en trevlig nationaldag frĂ„n Samiska föreningen i Uppsala.

Theresé och Sally var pÄ Upplandsmuseet och firade nationaldagen med Samiska föreningen. Dom körde bland annat lassokastning. HÀr skymtar Sally som stÄr och tittar pÄ vad Theresé gör.


Bakade brödet, sÄ underbart gott, med enbart smör pÄ, nÄt annat vore nÀstan att hÀda. Eller mja, skulle vÀl funka med nÄn ostskiva, fast ingen med smak som tar över.


Har nu hunnit vara ute pÄ morgonprommis, och hur konstigt det Àn mÄ lÄta sÄ gick jag och funderade pÄ en bil med variator. Mm, Nicco och David satt hÀr i lördags och dÄ visade David ett klipp pÄ TikTok, hÀr hittade jag den Àven pÄ youtube.

Och apropĂ„ rem, och skoter, sĂ„ poppade variator upp i mitt huvud. Första gĂ„ngen jag fick höra talas om en bil med variator, var dĂ„ vi bodde pĂ„ NĂ€ckrosvĂ€gen. DĂ€r bodde nĂ€mligen en Ă€ldre kvinna med en liten bil som hade just det đŸ›ș. Och Åke skulle dĂ„ förklara för mig hur den funkade. Och han avslutade med, att det Ă€r typ, samma sak som pĂ„ en skoter. Ingen vĂ€xel, det Ă€r bara att gasa. Jag tyckte det lĂ€t galet.

Fast en automat Ă€r det bara att gasa med ocksĂ„, fast den har ju Ă€ndĂ„ vĂ€xlar. Det hade inte den bilen…samma ljud hela tiden, haha.

Jag har ocksÄ skottat bÀgge balkongerna. Jo det var sÄpass att jag fick vÄlda upp dörrarna, dÄ snön drevat mot dom. Men i övrigt gick det rÀtt fort att kasta snön över rÀcket.

Ha en fin mÄndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten