Livet kan skita sig ibland đŸ’©, jag vet det đŸ„ž

Nu Ă€r eken som Åke hĂ„llit pĂ„ att grĂ€va och dona med, uppe ur jorden, och till och med lastad i bussen.

Men inte utan uppoffringar đŸ„č

Jag ville vara snĂ€ll och hjĂ€lpa till sĂ„ jag tar tag i eken, det jag har… Och snippsnĂ€pp gick roten av och jag föll, handlöst bakĂ„t och hamnade med högersida rygg och under arm, pĂ„ hörnet pĂ„ vĂ„r strategiskt, utplacerade pallkrage.

Egen diagnos i detta stadium…revbensfraktur höger sida och fram.

Och nu undrar jag om man skulle tagit en livförsĂ€kring, fast… kommer nĂ„gon ens att vilja sĂ€lja en till mig.


Det hĂ€r blir sĂ„ sjukt, för jag var nĂ€mligen till rygg och ledkliniken igĂ„r. Djupmassage och trĂ€ningstips…perfekt. Han som utförde massagen frĂ„gade om jag var benskör. NÀÀÀ, svarade jag, har till och med gjort 2 stycken bentĂ€thets undersökningar, och dĂ€r sa dom att Ă€ven om jag skulle bli 100 Ă„r, skulle jag aldrig drabbas av benskörhet. Mja, ok, han tyckte att jag hade haft lite otur med frakturer ifjol, dĂ€rav hans frĂ„ga.

Han skulle dessutom förklara hur muskler fungerar dÄ man förebygger skador, och varför det gör ont dÄ man trÀnar men att det sedan blir bÀttre.
Han tog revbensfrakturer som exempel. Om du ramlar in i en köksbÀnk och fÄr fraktur pÄ ett revben, sa han syftade sÀkert pÄ mig dÄ. SÄ signalerar inte din hjÀrna att ditt revben gick sönder för att du föll pÄ köksbÀnken. Nopp, den signalerar att ditt revben Àr svagt, sÄ nÀr det sedan lÀker ihop, sÄ kommer den att reparera ditt revben med ett extra skyddslager.

Hm… jaha jamen dĂ„ borde ju detta vara nĂ„got positivt och nĂ„t man kommer ur, aningens starkare. Mina revben utvecklas sakta men sĂ€kert till en riddarrustning, och jag kommer att kunna stĂ„ emot pepparn, i framtiden.


Jag kan inte sĂ€ga att jag sovit gott, men rygglĂ€ge har varit ett mĂ„ste. Hade hjĂ€rtat suttit pĂ„ högersidan, hade jag sagt att det var det som gjorde ont, och smĂ€rtan gĂ„r ut i armhĂ„lan. NĂ„ja, det finns absolut INGENTING jag kan göra för att fĂ„ detta ogjort, sĂ„Ă„Ă„… underbara Marie Tillman, som sĂ€tter ord pĂ„ det man kanske velat sĂ€ga ibland 😂

Innan detta skedde, hade jag gjort i ordning en kycklingsallad, vi plockade ut Camaron och Ă„kte upp pĂ„ Gammlia. JĂ€ttemĂ„nga bilar, sĂ„ det var allt tur att vi kom dit bland dom första. Och nĂ€r jag backat upp mot ladan kom Jitte och Ina, som parkerade jĂ€mte oss. Tror dom fick med sig salladen direkt pĂ„ bordet, haha…

Jag fotade inte sÄ mycket igÄr, nÄn bild, bara sÄ dÀr.

HĂ€r, Mats Palmgren i en av sina coola bilar.

Och Sune Strömberg i sin pÀrla.

Mats Alfredsson, fotade, vet inte vad jag gör pĂ„ denna bild, och Åke ser ut att hĂ€nga med armen pĂ„ en drömbil, som han inte sitter i, fast vi var med i alla fall đŸ€©

Mats Alfredsson stod sedan lĂ€ngre ner och fick in en riktigt fin bild pĂ„ Åke dĂ„ vi glider ivĂ€g, pĂ„ nya bakdĂ€ck till och med…

Ja idag ska vi dĂ„ Ă„ka till MalĂ„, inte utan att jag gruvar lite. Fast jag vet ocksĂ„ att jag kan vara en tjurskalle. Jag kommer inte att göra nĂ„t som jag kĂ€nner tar emot för mycket. Utan dĂ„ lĂ€mnar jag det till en annan gĂ„ng. NĂ„t vi kan göra dĂ€ruppe Ă€r i alla fall att lapa sol i massor, med utlovade 25-27 grader sĂ„ kommer vi knappast att frysa 😎

Ha en underbar dag, allihop, eller… njut av dom kommande 24 timmarna, hehe…

Maria Lundmark HĂ€llsten