Ska vi applĂ„dera 👏 Ă„t (el)Ă€ndet eller…

Det finns en massa gamla fotografier i detta hus. En del finare Àn andra. Dessa Àr tagna 1950 och mina svÀrförÀldrar Àr pÄ Norgeresa med ett par goda vÀnner.


Dom översta bilderna pĂ„ Åkes mamma, Elsie och sedan det pĂ„ Elsie och Nicke, Ă€r ju jĂ€ttefina. Lite synd pĂ„ skĂ€rpan, dock.

Och Elsie och geten 😍 Hade varit roligt att veta vad dom samtalade om och hur Elsie hamnade just dĂ€r, framför nosen…

ApropÄ djur, sÄ verkar det som om en av vÄra familjemedlemmar ska skaffa ett djur, i dagarna. Av nÄn anledning, dyker det nu upp en massa kattrelaterade bilder pÄ mitt FB flöde Man kan inte annat Àn skratta, vart fÄr folk allt ifrÄn. Fotnot, jag har retuscherat bilderna och tagit bort dom riktiga namnen.


LÀste nÄt annat underfundigt ocksÄ, med tanke pÄ allt prat om elpriserna och att allt verkar spÄra Ät fel hÄll. DÀr uppmanades alla att INTE betala el fakturorna, men att gÄ ut och applÄdera elbolagen. Precis som under pandemin, dÄ vi uppmanades att gÄ ut och applÄdera alla som jobbade inom vÄrden, men utan att fÄ betalt för det. Som sagt, ibland fÄr dom till det.

Jag vill dock understryka att jag INTE uppmanar er till att strunta i att betala era rÀkningar, men det kan vara nÄgot att begrunda. Man kan undra varför samma slutknorr, inte fungerar, pÄ andra liknande saker eller hÀndelser. Precis som det jag skrev om stöld, igÄr.

NÄt vi fÄr strunta i, idag, Àr det dÄliga vÀdret. Det gick inte att övertala Winstone om det dÀr att vara innehund. Sen fÄr vi fortsÀtta hoppas pÄ att det vÀnder, förstÄs, inom rimlig tid. Janne Andersson var förbi igÄr och finjusterade Camaron igen, sÄ tacksamt att ha sÄna snÀlla grannar som hjÀlper till att fÄ sakerna i ordning.


Nu mina vĂ€nner ska jag kolla dagens meny s jag vet vad jag ska köpa hem frĂ„n vĂ„rt Ica NĂ€ra. Även det Ă€r tacksamt, att fĂ„ ha mataffĂ€ren tvĂ€rs över vĂ€gen. Ha en fin dag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten