Tog mattkanten i 120 đŸ«ąđŸ˜Ź

SÄ hÀr dan före dopparedan, har nog dom flesta, julskinkan griljerad och klar. vi har redan haft en liten skinka hemma som Àr slut. IgÄr körde jag en middag, innehÄllandes kokt skinka, vi aldrig testat förut. Den fÄr helt klart godkÀnt.

Jag skivade och kokade potatisen lite lÀtt. Strimlade skinka, och varvade den i en form, med svartpeppar pÄ potatisen. PÄ med riven ost, vispade ihop grÀdde, senap, salt, och pastakrydda (som förövrigt passar utmÀrkt till vita sÄser). HÀllde detta över rÀtten och in i ugnen, typ pÄ 225 grader i 25 minuter.

ApropÄ julskinka, sÄ satt vi och skrattade pÄ jobbet i förrgÄr. Jag drog upp historien, om en skinka som skulle griljeras, för 10 Är sedan. Det var inte jag som ansvarade för griljeringen, utan jag hade eftermiddag och kom till fÀrdig griljerad skinka. Det var en syn för gudarna!!

Assistenten som skulle utför uppdraget, hade aldrig gjort det förut, hon kanske inte ens visste att det fanns fÀrdigkokta skinkor. Vilket var precis vad hon hade att arbeta med. Hon smetade pÄ griljeringen och stoppade in hÀrligheten i ugnen. Sen Äkte dom ner pÄ stan.

Den skulle ju vara inne 2-3 timmar, sĂ„Ă„Ă„… DĂ„ jag tog upp detta nu i veckan sĂ„ sa jag att det förmodligen var tillverkning av potentiellt mordvapen, dom tillverkat hemma i köket. HĂ„rdare, torrare skinka Ă€n den, har nog sĂ€llan skĂ„dats.


Fultomtarna vi har hÀr hemma, har nog sÀllan skÄdats heller. Vilka pÄhittiga tokstollar. Man ser ju med en gÄng, att fritagning av fÄngarna, skett under natten. Behövde inte mer Àn höja blicken sÄ noterade jag att vakterna var försvunna.

Svamp som ligger utanför… hm Hade inte den fulaste av alla fultomtar ever, svampar runt benen 🧐 Superfulisen kan ha ett finger med i spelet.

Till och med taket Àr rubbat.

Jag vÀnder mig om lagom till att se Polisbilen försvinna i fjÀrran, och det gick undan. Jisses, den tog mattkanten, i 120!!

IkvÀll kommer Theresé och Sally. Grundplanen var att komma hit igÄr. Fast Sally ville vara med pÄ en hockey cup som skulle spelas igÄr kvÀll. Theresé sa att vad dom inte visste dÄ dom anmÀlde sig, var att temat var maskerad.

Nu hade hon turen att veta av en tjej som syr maskeradklÀder och pÄ lager hade hon banandrÀkter. Var vÀl dock inte sÄ mÄnga som var sugna pÄ att köpa en drÀkt. Men dÀr gick svÀrÀmnet Anders in, och sponsrade laget med bananerna. SÄ Theresé sa att nu Àr Anders Àgare till 11 banandrÀker sÄ, om det Àr nÄn som behöver en, sÄ vet ni vart dom finns, haha.

I morse fick jag meddelande frĂ„n TheresĂ©, dom vann… wohoo!! BĂ„de cup och för bĂ€sta drĂ€kterna.


Cupen spelades sent pÄ kvÀllen, sÄ hon trodde inte dom skulle vara hemma i JÀrlÄsa förrÀn vid 1-2 tiden i natt. Av den anledningen, kommer dom nÄn gÄng idag istÀllet.

Jag fick inte mĂ„nga stunder i soffan igĂ„r. KĂ€nde mig helt slut pĂ„ kvĂ€llen. SĂ„pass att jag faktiskt tog ledigt idag. Det fĂ„r rĂ€cka att jag jobbar imorgon och pĂ„ söndag. Det blir perfekt, tĂ€nker jag. Och dĂ„ behöver jag inte stressa runt idag…hoppas jag.

Ha en underbar fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten