Riktigt utstuderad…😳😬

Niccos Sambo Ă€r en riktig…sssspjuver lĂ„ter vĂ€l snĂ€llare Ă€n pain in the ass, katt? Hon berĂ€ttade i förrgĂ„r, dĂ„ jag var dĂ€r, att han försöker dra ner hennes smyckesgömma frĂ„n hyllan. SĂ„ skickade hon den hĂ€r bilden igĂ„r kvĂ€ll.


Ser ni vad utstuderad han Ă€r…pĂ„ riktigt.


Han Ă€r pĂ„, heeela tiden. Jag föreslog att hon skulle lĂ€gga hennes nyinköpta, 10 kilos tyngdtĂ€cke över honom. Inte snĂ€llt, men…haha. NĂ€, det kan man ju inte, dĂ€remot hoppas att han kommer att Ă€ndra sitt beteende. Han kan ju driva vem som helst till vansinne.

Även hennes grannar, som vĂ€cks mitt i natten av att han hittat och pangat ballonger. Bara sĂ„ dĂ€r, för att Nicco rĂ„kat fĂ„ nĂ„gra som lĂ„g lite pĂ„passligt i hans vĂ€g.

Jag var pÄ Nybro Konditori igÄr, passade pÄ att ta en lunchmacka.

Trevligt sÀllskap hade jag ocksÄ, och vi pratade om hur det sÄg ut i UmeÄ, för 30-40 och 50 Är sedan. ApropÄ kondis, Kommer ni, mina vÀnner, ihÄg ett Café som hette Linnea?

Jag hittade denna lilla beskrivning av vart det lĂ„g, i en grupp pĂ„ fejjan, men ingen bild. Och jag citerar: ”Cafe’ Linnea fanns redan under tidigt 50-tal. LĂ„g i det gula huset nĂ€stan borta vid VĂ€nortsparken. Monark lĂ„g nĂ€rmast parken.” slutcitat

Inget jag visste hade existerat, men jag vet att Konditorier fanns det en uppsjö av. Vad trevligt…tĂ€nker jag, sĂ„ dĂ€r, lite spontant đŸ„°

Almas cafĂ©, Lundins konditori, Nya Konditoriet, Sandbergs Konditori och Wallers Konditori. Fokus, CafĂ© Svea, CafĂ© Mimer, CafĂ© Royal, Erikssons Konditori och Melanders. Bara för att nĂ€mna nĂ„gra. Fast jag tror inte att alla dessa var under samma period đŸ€”

Dagens fik Àr oftast en kedja, inte alls att jÀmföra med gedigna, mysiga konditorier, vissa med egna bagare pÄ plats. Det Àr det man vill ha, Ätminstone jag. Man betalar vÀl gÀrna nÄn krona extra för miljön och stÀmningen.

IgÄr hade dom nÄn typ av vÀn eller klasstrÀff pÄ Nybro. Ett större gÀng pensionÀrer, som hÀlsade glatt pÄ varandra. Mycket trevligt att kunna trÀffas sÄ dÀr.

SĂ„g Ă€ven till en UmekĂ€ndis, sen förr. Staffan Ling satt dĂ€r. Jag hade sĂ„n lust att gĂ„ fram och sĂ€ga, Tjenamoss i Lingonskogen! Enbart för att det var vad han sa till mig, 1977, dĂ„ vi stötte pĂ„ honom i en korridor pĂ„ SR uppe pĂ„ Mariehem. Jag och min dĂ„varande bĂ€stis Annica, var djupt impade över att han hĂ€lsade sĂ„ dĂ€r. Hahaa…

Vi var pÄ Sveriges Radio för att intervjuas. I skolan hade vi som uppgift att en gÄng i veckan, ta med notiser eller reportage frÄn tidningar. Och dess skulle lÀsas upp inför klassen, för att sedan diskuteras. I intervjun fick vi ta med dom notiser vi lÀst upp.

Jisses, jag vet nÀmligen vad vÄra smÄ nyheter handlade om *fniss*. Mord och stulna, diamant prydda, kunga spiror. Inga samhÀllsnyheter dÀr inte..


Well well, det var dÄ det, och nu Àr nu. Winstone har fÄtt sin prommis, jag har intagit bÄde frukost och en massa kaffe. SÄ dagen Àr pÄ rullning. Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten