Med risk att man blev knĂ€pp, precis som denna man đŸ˜¶đŸ˜

Det blev favorit i repris igÄr. Med andra ord, vi satt ute och lunchen fick Àven den, bli precis dÀr vi var.


Ett grannpar gick förbi och stannade upp och pratade lite. Vi kom att prata om RödĂ€ngs TrĂ€dgĂ„rdar, omrĂ„det nere vid VĂ€sterslĂ€tts industriomrĂ„de (dĂ€r jag valde fel vĂ€g för nĂ„n vecka sedan). Att det skulle bli mycket folk som skulle passera hĂ€r, pĂ„ ”vĂ„r” gata i schtaan, nĂ€r lĂ€genheterna blivit klar och sĂ„lda.

Jag sa att jag hade hört eller lÀst, att det skulle bli hyresrÀtter, tack vare rÀntelÀget och dom hade svÄrt att sÀlja lÀgenheterna i dagslÀget. Dom blev lite förskrÀckta och tyckte att det inte lÀt bra. En hyresgÀst, enligt dom, Àr inte lika mÄn om omrÄde och deras boende, som en som Àger stÀllet dÀr dom bor.
Mja, vi vet vÀl allihop, att det finns mÀnniskor av bÀgge sorter i alla slags boenden, inte tu tal om det. Men jag förstÄr vart deras rÀdsla, kommer ifrÄn. Man tappar lite av kontrollen. HyresgÀster rör kanske mer pÄ sig och dom kommer och gÄr, mer Àn en som köpt sitt boende.

Ja, vi kan ju gÄ till oss sjÀlva. Och vÄr lilla lÀgenhet som vi hyr ut, ibland. Det kÀnns inte roligt att hyra ut, till frÀmmande mÀnniskor. Varför skulle dom vÀrna nÄt speciellt om vÄrt hus, det Àr ju inte deras. Skulle man börja göra en lista pÄ saker, dom inte fÄr göra dÀruppe, eftersom vi sjÀlva, inte skulle göra dom, sÄ blev man vÀl knÀpp. Lite som denna man som provade lÀgga ut en annons pÄ uthyrning.


Det blev lite igenkĂ€nningsfaktor pĂ„ den…😄

ApropÄ RödÀngs TrÀdgÄrdar, sÄ blir det, oavsett om jag hört rÀtt eller fel, totalt 440 lÀgenheter, utbudet kommer att vara bÄde hyresrÀtter och bostadsrÀtter. Tornet kommer i dagslÀget att bygga 226 hyreslÀgenheter.

Sen Àr det nog vÀldigt stor skillnad pÄ vart man bor. Ett nybyggt omrÄde, med fina omgivningar, kanske man kÀnner sig stolt att bo pÄ. Man tillÄter inte förfall, utan blir med i en gemenskap. Kontra om du flyttar till ett place i förfall, vem orkar dÄ bry sig. DÀrifrÄn vill man vÀl ta sig sÄ fort som möjligt. TÀnker att det vilar ett stort ansvar pÄ fastighetsÀgarna.

2 timmar efter middagen, som bestod av en kycklingsallad alå Maria. SÄ gjorde jag mig en 35 minuters promenad utan hund, i omgivningarna. Har skött mig exemplariskt, om ni frÄgar mig, med vÄr hittepÄ fasta. SÄ döm om min förvÄning, dÄ benen nÀstan inte bÀr mig uppför trappan dÄ jag kommer hem.

Testar blodsockernivĂ„n och jodĂ„…


Nu blev jag less pÄ riktigt. Hade jag Àtit nÄgot dumt, sÄ hade jag köpt det, men nej, det hade jag inte gjort, inte ens pÄ 9 dagar. SÄ jag satte mig och skrev om detta och skickade till min vÄrdcentral. Vill att dom kollar upp mig och jag vill ocksÄ veta vad som hÀnder, rent fysiskt dÄ man fÄr sÄna hÀr blodsocker dippar. Man blir extremt trött efterÄt.

En annan tanke slog mig ocksÄ. Vet inte om det stÄr i min journal att jag har hypoglykemi. Och om det inte gör det, kan vÀl det vara dumt, ifall det hÀnder nÄgot annat som kunde vara en del i det. Well well, vi fÄr se vad jag fÄr för svar.

En kollega ville byta ett pass med mig sÄ jag jobbar idag, blri ledig pÄ torsdag, men jobbar istÀllet lördag. Jaja, det fÄr vÀl gÄ. Ibland Àr det bra med rotation sÄ man inte enbart, gÄr pÄ rutiner.


Ha en fin dag, mina vÀnner!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Vad bra att du kontaktar vc angĂ„ende de dĂ€r hemska dipparna!!! Usch sĂ„ otĂ€ckt, Maria! 😔

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja jag tÀnker att det vÀrsta sÄ hÀr lÄngt, Àr att jag inte vet, nÀr det kommer. Och att jag dÄ kÀnner mig mer tvingad att planera vad jag gör och hur jag gör det. Jag gÄr ju numer, aldrig ut med Winstone efter frukost. KÀftsmÀll dÄ man inte Àtit socker, druckit alkohol utan varit nyttig och trÀnat samt gÄtt mer under 9 dagar. Och dÄ, BAAM, dÄ kom det.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten