Det handlade ytterst, om liv och död, inte tid för att fota..

Då vi placerat oss härute igår så small det plötsligt till, uppe på bron. -Var det en fågel nu, som körde in i rutan, sa jag och tittade på Åke. -Mja, det lät som det, i alla fall, sa han och vi kikade bort för att se om vi såg nåt.

Då jag ställde mig upp så får jag syn på en liten stackare, som ligger och flåsar på stenplattorna. Stackaren är en gråsparv, liten och späd, så jag gissar på en hona.


Bilden är lånad från nätet, eftersom detta handlade ytterst, om liv och död, så jag hade inte tid för att gräva efter en mobil…ju.

Jag tror att den ska ta sista andetaget där den ligger, men skam den som ger sig. Min första tanke är att om den inte dör där och då, av skador, så lär den stekas på nån minut, solen är brännande het. Tar på mig trädgårdshandskarna och lyfter upp den. Vill först ta den till gräset men ångrar mig snabbt. Den kan ju bli ett lätt byte för skator eller kajor.

Så jag går runt bron, till skuggan, tar en dörrmatta som ligger där och styr in under bron. Där lägger jag ner den, och går därifrån. Winstone ligger bakom hyresgästens bil och kolla in hela scenariot, han ställer sig nog upp, men på behörigt avstånd ändå. Sa till Åke att Winstone är absolut ingen jägare, då hade fågeln varit ett minne blott. Han är obrydd om sånt där.

Han är en diva med stora mått mätt, en riktig gormand. Vill ha den finaste leverpastejen, köttig korv, oxfilé rare toppad med en god smörig sås…efterrätt…

 

In your dreams, Winstone! Det får bli gurka och tomat för dig…

Nåväl, det gick 5 minuter, och BAAM, så kvittrade gråsparven till och drog iväg i 120 och höll på flaxa av Åke kepsen. Men hey…han överlevde, både Åke och fågeln 😘

Apropå hund, ja kanske till och med djur i allmänhet, som får stränga ordningsregler (åtminstone från början), så tenderar man att ändra på dom där reglerna.


Jag satt uppe till 00 slaget igår. Hade uppenbarligen skruvat upp fjädern på mig själv efter jobbpasset. Så vid 22.30 slog jag igång en tvättmaskin, drog fram symaskinen för att fålla upp byxor, och gjorde i ordning för en makaronipudding som ska in i ugnen idag.

Och ja, det jag gjorde igår slipper jag ju göra idag. Mera tid för chill, med andra ord.


Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten