Ölmarinerat mjöl, jodåsåatt…🍺😶

Snacka om att vi höll på från frukost till middagstid igår, med att stuva in saker, bära från stuga till buss. Städa på gården och få undan saker i förrådet Åke har hållit på med i sommar. Stänga av vatten, rasta hunden och äta något däremellan. Vi hade i alla fall rätt tur med vädret. Inte så blött som under natten. En sista bild på en tom altan.


Åke startade 10 minuter innan jag och Winstone. Visste nog att jag skulle hinna ikapp ändå. Jag svängde in på återvinningen, sedan Ica för att köpa något vi kunde ha istället för middag. Enebacken är ju ett bra ställe att fylla på reserverna på. Vädret var tämligen ombytligt, och regnbågen fångade jag lite varstans.


Och en tadaaa…ren förstås


Nu gjorde jag en halvfuling och vek inte alls av mot Kristineberg, den vanliga vägen, utan jag fortsatte till Lövberg och svängde in mot Rökå.


Den vägen är närmare, men tidsmässigt brukar det gå på ett ut. Jag visste nog att vägen mellan Rökå och Vormsele, inte skulle vara i toppskick, och jag hade rätt. Men på grusvägs sträckan, som är nästan 2 mi lång, fanns inte endaste bil förutom den jag och Winstone satt i. Så inga hinder förutom en gropig väg, som följd av regn, gissar jag.

I och med denna genväg så kom vi faktiskt före Åke till Enebackan. Winstone hörde minsann vad som kom efter vägen.


Käkade lite och sedan var det bara att gasa igen. Vi var hemma nån timme innan Åke. Jag hann rasta hunden, ta in posten och bära in allt från bilen och lägga det på rätt ställen. Vattna blommor och göra en snabb husesyn så allt var som det skulle.

På fredag är det internationella öl dagen. Dagen har sin grund i USA där dagen firades för första gången. Syftet med att ha en internationell öl dag, är att träffa goda vänner och njuta av god öl. Men även för att hylla män och kvinnor som brygger och serverar vår öl.

Jag tänkte inte så gott om öl igår kväll. Kan jag tala om. Trevligt då man går sista svängen för att ta in lite från skafferiet och där har en ölburk, gått sönder. Lite lagom så där att det kommit på bägge hyllorna och vad har man i skafferiet månntro? Ölen var enbart där för fraktens skull (onaturligt obegåvat, Maria).


Jo jag hade både mjöl, havregryn, ris, socker ja allt som står i påsar och kartonger. Gissa vad blöt öl gör med såna saker?

Well well, jag får väl vara glad att inte hela ölen rann ut, och att jag i alla fall gick ut den där sista gången. För jag hann ju ändå rädda en hel del. Hm, mja, det kanske inte hade varit halvtokigt att baka ett bröd på ölmarinerat mjöl. Skulle det finnas att köpa i butik hette det ”ölöl”. Även havregrynen blev halvmarinerade i botten, kunde ha bakat av dom med. Fast florsocker med ölsmak, eller ris, mjaee, där går nog min gräns.

Det absolut bästa ever, med att kliva upp på morgonen, är att man inte behöver gå utanför dörren för att tvätta håret. Och varmvattnet som bara finns där i kranen. Underbart!! Vilken lyx vi har egentligen, men ändå är det saker vi bara tar för givna.

Vädret tar vi inte för givet, det är precis vad det är. Så det blir väl regnjacka på under morgon promenaden. Men det har vi ju blivit vana, vid det här laget. Fast nej, Åke hann före mig så han fick ta på sig lämplig klädsel, haha.

Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten