Framkalla minnen av kĂ€nslorna, kan vara ett tips! 😊

PĂ„ bokklubbs trĂ€ffen, utsĂ„gs en ny bok att lĂ€sa eller lyssna pĂ„. Den hĂ€r gĂ„ngen blev det ”Blir du ledsen om jag dör?” Med Nicolas Lunabba, upplĂ€st av Nicolas Lunabba

Efter första stycket, vill jag ge upp. Jag Àr ledsen, men jag kommer inte att fixa att lyssna pÄ den hÀr boken. Vill inte vara en som slutar, bara sÄ dÀr, utan har fortsatt lyssna nÄgra kapitel till men den kommer inte att fÄnga mig med nÄnstans. Det Àr som att lyssna pÄ en fortgÄende, never ending dikt. Med ord som har samma betydelse, som matas pÄ i en och samma mening. Givet för att beskriva och understryka, fast jag klarar det inte.

Kan jĂ€mföras med om man lĂ€ser en dikt av till exempel Karin Boye. HĂ€r, andra stycket i ”Jag vill möta
”

”Jag vill kasta mina vapen,

svÀrd och sköld.

All den hÄrda fiendskapen

var min köld.”

Men istÀllet skulle hon ha skrivit sÄ hÀr:

Jag vill kasta, slÀnga, göra mig av med, demolera, kassera, mina vapen, svÀrd, handgranater, knivar, vÀrjor och sköld.

All den hÄrda fiendskapen, schismen, aggressionen och osÀmja

Var min köld.

 

Vi pratade om en annan bok, ”Hundmanuskripten” av Jon Fosse upplĂ€st av Reine Brynolfsson. SĂ„ dĂ„ valde jag den istĂ€llet. NĂ„nting mĂ„ jag ju komma med att jag har lyssnat pĂ„. Blev tyvĂ€rr ett botten napp, Ă€ven hĂ€r. Gick dock in rĂ€tt sĂ„ positivt i lyssnandet. Och jag tĂ€nker att det Ă€ndĂ„ Ă€r lite kul att man fĂ„r höra frĂ„n hundens perspektiv. Fast det gĂ„r alldeles för lĂ„ngsamt och i varje mening sĂ€ger han hundens namn, Webster.

Nu har jag hört det namnet sÄ mÄnga gÄnger att snart kommer jag att börja kalla Winstone för det. Det gÄr inte!!

Ska se om jag hittar nĂ„t annat som jag faller för. Lite svĂ„rt att leta dock, dĂ„ jag inte Ă€r med i svĂ€ngarna överhuvudtaget, dĂ„ det gĂ€ller böcker. Vilka det pratas om, betyg, genre
ja allt sĂ„nt dĂ€r. NĂ„vĂ€l, det löser sig.

Nu sitter vinterdĂ€cken pĂ„ bilarna. Vinterskor och vinterjacka
check ✅. -2 dĂ„ jag steg upp, sĂ„ det Ă€r absolut den Ă„rstiden dĂ„ vi kan förvĂ€ntas oss vit mark, dĂ„ man stiger upp. Ingen större lĂ€ngtan men det bĂ€r dithĂ€n, oavsett om man lĂ€ngtar eller inte. Fast just idag, var det dĂ„ inte vitt pĂ„ backen.

Man fÄr passa pÄ att ta dom dÀr vÀgarna och stigarna som blir apjobbiga att gÄ, dÄ det ligger nÄn halvmeter snö dÀr, haha. Och sen fÄr man framkalla minnet av kÀnslan, dÄ man Àntligen kan gÄ dÀr efter snösmÀltning och upptorkning. NÄt att se fram emot.

Ha en fin tisdag, allihop! Och ett ps. ApropÄ nÄgot jag skrivit om i texten, kolla pÄ den hÀr bilden, ser ni det? Ds.

Maria Lundmark HĂ€llsten