”RÖR INTE”

Delade detta inlägg på FB igår. Det är vår hyresgästs bror, det handlar om. Det har ingen betydelse, vem det är, och man kan inte dela det tillräckligt många gånger.  Klicka på bild för att komma till sändningen på SVT

 

Jag la till denna text till min delning och det är bara en liten liten del, av allt jag hade kunnat säga om detta.

”Blir så sjukt förbannad… Vad tänker dom ens med? Det finns, tyvärr, ytterst få, som sätter sig in i andras situationer. Man gör bedömningar utifrån mallar. Det ska räknas på sekunder och minuter, och där ingår bara sånt som ska vara livsuppehållande.

Livskvalité, däremot, det där som gör att man orkar, vill, och kan fortsätta ha nån typ av glädje över att stiga upp ur sängen, det finns inte. Har dom som avgör såna här beslut, någonsin reflekterat över hur deras egen tillvaro hade kunnat se ut. Och hade dom då, suttit där och varit nöjd över sin situation som är allt annat än människovärdig? Jag bara undrar… och lär inte få svar.

Vad hände med människors lika värde?”

Jag vet att dom flesta jag känner, tänker samma som jag, och kan relatera till hur det hade varit, om man suttit där. Fast det är skrämmande att se och uppleva hur många som är rätt känslokalla, och väldigt ego, i sitt sätt att vara. Jag har mött väldigt många människor genom åren som personlig assistent och jag lovar, inte alla har haft empatin och medkänsla för andra människor. Men ändå, söker dom sig till yrken där man arbetar väldigt nära andra personer.

Och då kan man ju fundera hur det ser ut bland dom som sitter och gör bedömningar och sedan spikar beslut som mest verkar komma från nåt rouletthjul med bara en, högsta vinst och alla andra får du betala för, om du landar där.

Steg upp på morgonen, kollade in himlen och tänkte att det såg snölikt ut. 1½ timme senare, skådade jag den första snön här på Västerslätt. Vet inte om jag kan kalla det för snöflingor, liknar mer små hagelkorn.

Men nu ser det ut att komma lite mer, man vet aldrig vart det kan bära hän…

Jag och Nicco var hos mamma förra veckan. PÅ väg till parkeringen noterar Nicco ett väldigt fint exemplar av ett fult träd. Vad kan det ha varit utsatt för? Påminde onekligen om en så kallad helikopterplatta…

Vad man kan se om man tittar sig omkring, på riktigt. I trapphuset där jag jobbar, såg jag den här skylten igår kväll

Kan ni gissa att det kliade i fingrarna. Vad kan liksom hända om man petar på den

Nopp, jag tordes inte, haha. Rädd att man kanske skulle bli elektrifierad. Det ska sitta en skärm där. Å andra sidan kan dom ju knappast lämna nåt öppet så där om det skulle vara förenat med livsfara att komma åt den. Det handlar nog snarare om att man inte ska fippla till det så nåt inte connectar sedan, då skärmen ska upp igen. Eller är det kvartersvärden man ska låta bli 🤔😄

Men varför är vi så där? ”RÖR INTE”…och då vill man röra där. Jösses!

Önskar er alla en fin dag!

Maria Lundmark Hällsten