”Rör ej kvartersvärd”, åtgärdat, check ✅

Tänk att igår, efter 22 på kvällen, gick jag återigen från ena änden av lasarettet till den andra. Nu hittade jag och dessutom, dokumenterade jag en del av vägen. Ifall jag skulle irrat bort mig, tappat mobilen nånstans efter vägen och sedan försvunnit spårlöst. Då hade upphittaren haft en ledtråd, i alla fall.

Kan tillägga att ajg efter 22.00 var absolut ensam på under hela promenaden från ena änden till den andre. Sååå, det hade förmodligen dröjt innan min mobil hade hittats, haha.

Det kändes som om det regnade små nålar. Tog en fin bild uppe vid Östra Station, men blev djupt besviken då jag kom hem och kollade på den. Oskarp, så jag slängde den åt fanders. Tog en annan istället, grått möter orange

Apropå bilder och allt man gör och testar för att få det bra. Såg ett roligt klipp om just det. Klicka på bild för att komma till det.

La ut en bild på en rör ”ej kvartersvärd”, skylt i trapphuset där jag jobbar, för drygt 2 veckor sedan

Ulla var nyfiken på vad som skulle upp där sedan. Det visste jag redan, det har suttit en skärm där man kan se vilka som bor i huset. Man kan boka tvättstuga eller lokal, via den skärmen. Tydligen hade det blivit fel på den så nu sitter det en ny, därnere.

Sen har faktiskt alla lägenheter en egen liten skärm, innanför dörren. Den är bara, typ 20×15, och på den kan man läsa meddelande från kvartersvärd. Förbrukning av vatten (varm och kallt), el, inne och ute temperatur, och priser timme för timme om man vill.

Jag hade önskat att den även hade haft en funktion där man kan skriva allmänna meddelanden till sina grannar. Typ: ”Nej det är ingen fara, ring INTE brandkåren, det var bara Hulda på vån 5 som glömde bullarna i ugnen”. 

Eller: ”Ska vi ordna en gemensam fika i lokalen, fast med kakor istället, då?”

Men vem vet, det kanske kommer i framtiden.

Ha en fin dag i slasket, eller vart ni nu befinner er, solen kanske skiner där.

Maria Lundmark Hällsten