Det satt en man i bilen, som lĂ„g i diket…đŸ˜¶

Pratade med Therese i förrgÄr och hon berÀttade om Sally som tydligen hade gÄtt hem, förra mÄndagen för att hon mÄdde dÄligt.

SÄ skickade hon en bild till Therese, tagen ned mot vÀgen utanför deras hus. Therese trodde först att det var för att visa att hon hade kommit hem. Men sÄ skriver Sally, ser du inte, det ligger en bil i diket.

OK, svarar TheresĂ© och undrar ifall den klippt brevlĂ„dan eller om den stannat innan. Det gĂ„r en stund och sĂ„ svarar Sally,
 men det sitter en gubbe i bilen…

Oh my
och vad gör man. FörstĂ„r att man som förĂ€lder kĂ€nner viss panik eller oro, ens barn Ă€r pĂ„ plats men ingen vuxen.

Jag vet inte ordningen pÄ hur sakerna skedde, om det skrevs eller om dom pratade med varandra. Det blev tyst igen och sedan fÄr hon veta att Sally gÄtt fram till bilen, frÄgat mannen ifall han var skadad. Det var han inte men han fick inte upp dörren. Tur Sally Àr som hon Àr, redig och hjÀlpsam. Hon fÄr upp dörren och mannen tar sig ut.

Han vet inte vem han ska ringa eller vilket försÀkringsbolag han har. Han undrar om hon inte kan hÀmta hjÀlp i huset. Han har inte förstÄtt att hon bor dÀr. SÄ hon berÀttar det och att hon Àr ensam. NÄ, det nÀsta Theresé fÄr veta Àr att dom Àr pÄ vÀg in i huset dÀr Sally ska bjuda honom pÄ kaffe.

En lÀtt knepig situation, kan man sÀga. Theresé vet ju inte vem mannen Àr, och det kÀnns inte alls tryggt att hon sitter nÄgra mil bort. Hon ringer Anders, Àven han nÄgra mil bort, som i sin tur fÄr tag i sin mamma, som bor i JÀrlÄsa och ber henne ta sig till huset sÄ fort som möjligt. Vilket hon dÄ gör.

VĂ€l dĂ€r sĂ„ har Sally fĂ„tt fart pĂ„ saker och ting och redan kontaktat bĂ€rgare sĂ„ den Ă€r pĂ„ vĂ€g. Samt informerat sin mamma om att lĂ€get Ă€r absolut lugnt. ”-Du vet, mamma… det Ă€r ingen ung kille precis utan en rĂ€tt skröplig Ă€ldre herre.

Han hann ju knappt fÄ pÄ sig skorna dÄ bÀrgaren var pÄ plats sÄ hade Sally redan spurtat ner och visat vart dom kunde köra.

Jag sa till Theresé att jag hoppas mannen hör av sig till Sally och tackar för hennes engagemang. Behöver inte alls handla om att fÄ nÄgot, men att fÄ höra vilken hjÀlp hon varit och att hon bara fanns dÀr, tÀnker jag. Vilken tjej, wow, sÀger jag, och kÀnner mig som en extra stolt mormor.

IgÄr gjorde jag rullrÄnen, mja, det gick bra, men vilket sölande. SvÄrt att veta hur lite smet man skulle ta för att det inte skulle rinna över. FörstÄr ocksÄ varför man har en fördel ifall man har svetsar hÀnder eller kan anvÀnda bomulls vantar ifall man har ett par oanvÀnda hemma. Jag Àr glad att jag Àr van sedan 40 Är tillbaka att handdiska, mina hÀnder tÄl vÀrme, men man fick jobba snabbt.

Ägg skulle det vara i smeten och jag hade ju sĂ„n tur att jag fĂ„tt med ett paket Ă€gg, lokalt frĂ„n Renbergsvattnet. Kolla vilken lycka i en Ă€ggkartong

Gjorde en ny sats med knÀck

Samt Åkes favoriter, ischoklad. Jag tog dock bara hĂ€lften av kokosfettet, och smaksatte med triple sec, för en, som det stod, mer vuxen smak, och nĂ„gra med vuxet utseende, hehee


SÄ fint ute pÄ morgonpromenaden med Winstone. Precis i rÀtt tid, med solen som inte hunnit upp men som var pÄ god vÀg.

Önskar er alla en fin tisdag!

4 kommentarer

  1. Tina

    Sally! Wow!!! Ja, om inte han hör av sig!!, sÄ Àr vi ju flera som kan hÀlsa till henne och tacka för insatsen!

    Triple Sec Àr ju min favorit likör, den som i smaken pÄminner om Cointreau

    đŸ€© Du Ă€r ju magisk, som vanligt. Baka rullrĂ„n… 😋

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja Triple Sec Ă€r ju med lite apelsin smak och nĂ„gon nĂ€mnde att man kunde ha rivet apelsinskal i chokladen, eller Cointreau. SĂ„ den dĂ€r passade fint. SvĂ„rt bara att veta mĂ€ngden. Jag kunde ha tagit lite mer faktiskt 😜 Jag var ju bara tvungen att testa rullrĂ„ns bak dĂ„ jĂ€rnet fanns hĂ€r. NĂ€sta gĂ„ng ska jag prova med annan smet 😊

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten