Acceptera varandras olikheter, jomen det ska man väl göra

Jomen det blev ju helt ok väder igår. Det var värme i luften så då spelar moln inte så stor roll. Åke satt dock inne och knäböjde vid det där ”projektet” han hämtade hem från Järlåsa. Theresé köpte den efter min pappa, men med allt hon har för sig har det inte blivit nåt MC kort än. Åke ska då fixa i ordning den här, besikta den och vara typ Testpilot i sommar. Så den är bara till låns…

Nu pratar dom om att söka sommarjobb i Morgonstudion på SVT1. Deras tips är att söka på ställen med stor personalomsättning…

Är det bara jag som tänker att om man har stor omsättning på folk, så är det för att ingen vill stanna kvar där. Och vill man inte det kan väl inte jobbet i sig, vara så attraktivt. Bäst jag lägger till att det inte behöver vara så överallt, men… Och klart dom har rätt på sitt sätt. Chansen att få ett jobb på ett sånt ställe är naturligtvis större. Sen är det för en kort period och med ALLA jobb får du erfarenheter så det kan ju bli bra ändå.

Det tråkiga är att man inte lyckats få till en sån bra arbetsplats att alla vill vara kvar.

Apropå jobb och yrkesval. Visste ni att i Sverige finns det tio yrkesområden, med ca 430 yrkesgrupper, och där ingår det drygt 8 500 yrken. Det yrket som 2022, toppade det vanligaste och med flest anställda var undersköterskor, hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende. Där var då, 88% kvinnor och 12% män.

Tur att vi drar åt olika håll. Vad vi vill hålla på med, och vad vi brinner mest för. Jag älskar mitt yrkesval, inte tu talat om det. Men jag fascineras av vad vissa andra fastnar för och vilka yrken det faktiskt finns.

Tänker på dom som jobbar som utredare av svåra fall, alltså mord eller andra svåra brott. Svåra fall dom får höra talas om. Hjärtskärande men vilken lycka det måste vara att få lösa dom. Jag visste inte att man med dagens teknik kan hitta en person som streamat ett visst program på en bestämd tid. Här printade jag en del av historien. Jag har censurerat vad det handlar om, mest för att jag vet att det är inte roligt att kanske få en bild framför sig, om vad som hänt. Här var jag mest ute efter tillvägagångssättet dom hade för att hitta den skyldiga

 

Vill man läsa om det kan man klicka på bilden, vet dock inte om det är en låst artikel för dom som ej prenumererar.

Ja vi är och tänker som tur var olika. Acceptera varandras olikheter, brukar man ju säga. Jodå, det är väl ett bra tips 🥴😆

Nu är det frukost på menyn sen ska jag skjutsa iväg Åke nånstans. Han ska ut och resa…haha. Vart och varför får ni väl höra imorgon. Ha en fin måndag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Tina

  Jag podd-lyssnar med nöje på en fd mordutredare, som nu forskar inom astronomi. 🪐👽🛸 Allt måste utgå från rättslärans metod för bevisvärdering. Det finns även en bra intervju med svenska astronomen Beatriz Villarroel. She’s kicking ass!🔎📸🌌

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag måste köpa nya ”in ear” mina vill inte koppla upp sig längre. Mobilen hittar dom inte 🥴 Jag är inte förvånad. Så nu lyssnar jag inte på nåt…det är dåligt.

   • Tina

    Verkligen! Att det ska vara en sån utmaning med hörlurar!
    Sist jag åkte tåg tänkte jag att det är så viktigt att medresenärer inte störs, av andras lyssnande. Tryckte in hörlurar 👂och startade en Youtube video på mobilen. Fy fan, vilket dåligt ljud! Jag höjde volym allt som gick och tryckte in lurarna ordentligt med mina fingrar. Men då blev det ännu svårare att höra något! Visst ja, sladden till hörlurarna var inte inkopplad till mobilen…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Ja och ska dom nu vara nåt att ha så får man nog lägga ut en bra slant. Får se om jag ramlar över nåt bra kap. Ojdå, haha…spelade du för dom som satt bredvid då 😄

     • Tina

      Mja, mest för hela vagn 3… 😂😂

      Nu hörs det bara i ena luren, så ska väl även jag kika efter något nytt. Har även trådlösa, men de trillar ju ur 🤔

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten