Tissel, tassel och pajkastning

Då var denna säsong av Robinsson över. Rätt vinnare? Ja, om dom som gick till final, absolut, Av alla som var med, njae, inte enligt mig. Då hade CENSUR gärna fått stå på prispallen. Nu ska det diskuteras, blötas och stötas om alla fusk moment. Jag tycktes då själv kunna se några ”fusk” som aldrig nämnts, så det väljs ut vem man tycker det ska skrivas om.

För all rättvisas skull borde alla deltagare i Robinsson, från dag 2, få lov att skriva upp i vilken ordning man sätter den man helst ser som vinnare. Den listan kan man uppdatera vid varje Öråd, men dom som åker ut på första, andra och tredje och fortsättningsvis, deras val gäller hela vägen.

Och på det sista Örådet, räknas dom viljorna/önskemålen ihop och det är dom som sedan avgör vilka 3 som blir finalister. Inte dom sista 5-6 personerna som åkt ut, som kommer tillbaka och slänger skit i ansiktet på dom som sitter där.

Nåväl, nu behöver man inte bry sig om denna säsongs tissel, tassel och pajkastning. Dom är nästan allihop, lika duktig på att ”spela det fördömda spelet”, ljuga och gå bakom ryggen. Men svära sig fri från allt dumt dom själva gjort. Synd att det är vad det handlar om till största delen. Fast det är väl kanske lite som att se Solsidan. Vi känner alla en Alex, Mickan, Anna, Freddan eller Ove.

Alla är överdrivna karaktärer. Några skrattar man åt och andra håller man på få gallfeber av. DET, mina vänner, är kanske huvudsyftet med alla dokusåpor och realityserier.

Hämtade Tina på tågstation igår kväll. Middag, kaffe och prat. Vi är rätt så oplanerade inför hennes besök här, men vi behöver inga större planer än fika på Nybro, solhäng, en sväng med Camaron sen får vi se vad det blir. Kanske nån tripp nånstans i närområdet eller om det bara blir chill. Vi har en tid att anpassa oss efter, mitt järndropp imorgon.

Ha en fin tisdag, allesammans!

Maria Lundmark Hällsten