Jag funderar och klurar, precis som vanligt đŸ€”đŸ€đŸ˜đŸ˜„

Funderar ifall vi var dum som förnyade vĂ„rt staket. Det Ă€r ju som sĂ„ att dĂ„ trottoaren tinar fram, Ă€r det vĂ„r ”skyldighet” att sopa ner grus och sand som ligger utanför staketen, för att sopbilen ska kunna ta rĂ€tt pĂ„ det. NĂ„t jag retat mig lite pĂ„ eftersom det inte Ă€r vĂ„r tomt, utanför.

TÀnkte att vi skulle anlagt en hÀck istÀllet, dÄ jag ser detta, lite överallt

Hm
dĂ„ kanske man slipper sopa och allt annat vi anses ska göra

Fast nÀe, dÄ jag lÀser pÄ UmeÄ Kommuns hemsida stÄr det att det inte gÀller, det heller

 

Ok, dĂ„ vet jag, vi behĂ„ller staketet och slipper dĂ€rmed Ă„rligt arbete med att hĂ„lla efter en hĂ€ck som vĂ€xer ut pĂ„ trottoarerna…👍

Vi fick minsann sitta ute igÄr och ta en fika med vÄra grannar frÄn förr. Ingegerd hade med sig tvÄ blommor, en ampellilja och en Streptocarpus, har blommor pÄ G

Det blev en trevlig paus i allt vi höll pĂ„ med. Åke klippte grĂ€set, jag sprang ut och in i bussen. StĂ€dade upp dĂ€rinne och kyl och frys hĂ„ller pĂ„ att fyllas upp.

Fick Àven svar frÄn Ica. Dom verkar ha en AI som svarar pÄ frÄgor. Ingenstans nÀmndes det nÄgot av mina frÄgor, en ursÀkt för avbrutet samtal eller nÄn typ av försök att vilja hjÀlpa till. Jag ombads ringa samma nummer som jag gjorde dagen innan.

Började (förstÄs, eftersom det Àr jag i ett nötskal) svara pÄ mejlet, men sen slÀngde jag det i soporna. Vad hjÀlper det mig, antagligen ingenting. Jag kan ju vÀlja vart jag handlar om det Àr sÄ. Strulpittar Àr dom i alla fall och inget om sÀkerhet, tycks dom veta, dom dÀr pÄ ica.se

Ina skickade en sommarbild frÄn deras sommarhÀng utmed VindelÀlven, och undrade vart vi var. Jag svarade att vi Äker upp till MalÄ idag, och dÄ ringde hon. -SvÀng förbi sÄ fÄr ni kaffe! SÄ ja, dÄ pausar vi dÀr och fÄr kolla in vart dom brukar njuta av livets goda.

Visste ni att dom ska ha ett rollator race uppe i Lycksele under motorveckan? TheresĂ© skickade en pĂ„minnelse om det, vet inte om hon tĂ€nkte att jag och Åke skulle skaffa oss varsin đŸ€”

Fast det ser Ă€ndĂ„ ut att kunna bli nĂ„t jĂ€ttekul đŸ˜đŸŽïž

Besiktning inför körning ska ocksĂ„ göras. Ja, för sanningen, Åke hade ju lĂ€tt kunna vara dĂ€r och besiktat. Det gjorde han ju pĂ„ rollatorn han fick lĂ„na dĂ„ han bröt foten för nĂ„gra Ă„r sedan

Nu ska jag dricka upp kaffet, kamma till mig, och Àta frukost. Sen blir det till att bÀra ut tÀcken, kuddar och lite av allt möjligt. HyresgÀsterna tar hand om huset sÄ det kÀnns tryggt. Kunde ju inte blivit bÀttre. Och solen, mina vÀnner, ser ut at skina uppe i MalÄ idag med. I alla fall enligt vÀderrapporten pÄ tv.

Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten