Ur askan i elden?

Förra veckan fick Sverige en ny jämställdhetsminister i Maria Arnholm. Ett tacksamt inhopp med tanke på att hennes företrädare Sabuni inte åstadkommit särskilt mycket på posten. Vid Arnholms tillträde kunde hon inte ge ett enda förslag på jämställdhetsåtgärder med hänvisning till att hon just tillträtt. I gårdagens Agenda hade hon heller inga. Givetvis har alla rätt att bli varma i kläderna i ett nytt jobb, men lite anmärkningsvärt är det att någon som väljs ut som jämställdhetsminister, som kallar sig feminist, som säger: "Jag är i mitt politiska liv upptagen av tanken att män och kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter", inte har funderat ut en enda åtgärd som skulle kunna öka jämställdheten. Det kommer väl…kanske…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>