Vad har hänt med tiden egentligen?

Uppriktigt sagt så förstår jag ingenting. Dottern fyller 34 år i morgon, hur kan det vara möjligt? Syrrans dotter fyller snart 40!!!! Barnen hinner ikapp oss, varför har de så bråttom?

Sonen ska snart till Indien, ska han verkligen fara utan mamma? Visst har han varit till andra världsdelar utan mig vid ett antal gånger tidigare, men är det verkligen så det ska vara?

Vem behöver mig? Ingen, egentligen. Suck, dags att på allvar gå in i tant-åldern kanske. Men vad innebär det idag? Jag minns "mina" tanter med fotriktiga skor, blommig klänning och förkläde, hatt, handskar, matchande scarves runt halsen och handväska när de skulle vara riktigt fina.

Men vad krävs idag? Att man byter ut jeansen mot gabardinbyxor? Man får nog absolut inte gå på fest i tights kan jag tänka mig, utan det borde nog vara nylonstrumpor.

Suck, allt var lättare förr, eller…?

Jag får väl ta mig en funderare på vad som krävs för det riktiga tant-engagemanget. Under tiden flyger jag iväg på affärsresa och sedan ser jag fram emot en riktigt stor grannfest på lördag, sådant kan väl även tanter göra?

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Jamen… vissa saker VAR ju faktiskt bättre och lättare förr. Men det som är bra idag är ju att ”tantmodet” blir vad man själv gör det till och att jeans passar för ALLA åldrar 🙂 Lycka till!

 2. Marja Granqvist

  Min dotter fyllde också 40 år i våras och både hon och jag undrade vart tiden tar vägen.
  Finns det några tanter kvar i dag? Näe, vi får nog vara oss själva helt enkelt.
  Hoppas din resa varit bra. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Vet du vad, på min gata hemma i stan…här är vi ett gäng grannar med åldern, från 43 (det är jag) upp till 84 år, och vi är alla lika mycket värda, vi har alla lika mycket att säga med den skillnaden att 84 åringen, kanske berättar saker som en annan aldrig har hört 🙂
  Ju äldre vi blir desto mer suddas ålderskillnaden ut, vi är aldrig äldre än vi gör oss och någonstans hinner alla andra ikapp. Tanter, gubbar, killar, tjejer, spelar egentligen ingen roll, eller hur? Ha det så bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.