Nytt fenomen? – min mardröm

 För det första; idag är det 35 år sedan dottern kom till världen! Så fort tiden har gått…. och så mycket fortsatt lycka önskar jag henne.

Jag har tidigare skrivit om att jag efter min hjärnblödning upplevde att min ormskräck tog rent fasansfulla uttryck. Det var knappt så jag kunde ligga ute på altanen och sola för tänk om det skulle komma ringlande någon förrymd orm. Ibland såg jag t o m syner med hemska tjocka ormar. Burr, det var en känsla som jag verkligen fick försöka använda allt mitt sunda förnuft för att bekämpa.

Jag tycker att jag har lyckats. Förra året kunde jag t o m iaktta kopparödlan när den ringlade bland stenarna utan att få panik. Jag kunde hålla i en bok eller tidning trots att den innehåll en bild på en orm, det var en omöjlighet under några år.

Men nu känner jag att jag börjar bygga upp någon slags panikkänsla igen. Anledningen är förstås dessa, se ett axplock ur tidningsrubriker: www.aftonbladet.se/nyheter/article13157995.ab
http://st.nu/start/inrikes/1.3812947-hittade-orm-pa-balkongen
http://folket.se/nyheter/sormland/1.181994
http://nynashamnsposten.se/nyheter/1.476894-hittade-dod-majsorm-pa-balkongen

Så  hemskt! Varför är det så många som väljer att ha denna typ av husdjur? Varför vill man utsätta både sig själv, och andra, för risken att lilla kramgoa husdjuret rymmer?

Ute i SpanskaVillan brukar jag stampa i marken och på stenarna för att tala om att "här kommer jag". Gummistövlar och handskar ger också lite trygghet. Men mot sådana kreatur som det talas om i artiklarna, vad kan man göra då?

 

 

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Hjorton i skogen, hade jag ju aldrig sett i hela mitt liv, tills förra året, då åke pekade ut en liten stackare, samma sak är det med ormar. Jag har aldrig sett en livs levande eller död, orm i naturen. Men jag har väl ingen direkt önskan att få göra det heller…det spelar som ingen roll. Jobbigt måste det ju vara i alla fall, jag vet ju hur det är, jag är ju rädd för fjärilar, jag 🙂

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-09-08 13:02)
  Det är svårare att förstå skräcken för fjärilar, de varken bits eller äter upp en. Men skräck är skräck är skräck är skräck ….. men vet hur det ska vara, men känslorna hänger inte med 🙂

 3. Marja Granqvist

  Jag tycker också det är riktigt obehagligt med ormar. Jag skulle aldrig kunna gå hem till någon som har ormar som husdjur. På ett terrarium kan jag till nöds titta på dem.
  Kram

 4. Birgitta J:n

  Ja – vad ska man göra?
  Det är oerhört obehagligt med ormar!
  Jag har sett en live ringla över vägen ute på landet huuuuu, hålli i en kort, och sett dem bakom glas…Vänjer mig dock aldrig!
  Kan förstå fjärilsrädslan, liksom Marjas Tuppkams..(krukväxten alltså…). Jag är inte rädd för fjärilar men de är lite spoky…ibland vackra men…respekt, respekt!
  Jag ryser vid baggar av alla de slag, bältor och liknande…Huu – kan vi inte tala om trevliga saker istället… 🙂 ?

 5. Helena Nilsson Springare

  Vi människor har ju alltid någon liten (eller stor) fobi att brottas med. Själv är jag paniskt rädd för krokodiler och kan knappt se dem på tv eller i tidningar.. Jag får sån panik och sådana äckelkänslor så jag börjar nästan undra om jag blivit uppäten av ett sådant odjur i ett tidigare liv.. eller så är det för att de utstrålar sådan urtidsondska.. brr..

 6. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-09-09 23:16)
  Det är skönt att höra att jag inte är ensam om att ha sådana där paniska skräck-känslor som man bara inte kan styra. Jag håller med…brrr..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.