De giftiga barnbarnen har slagit till igen

Ett märkligt fenomen som de flesta mor-farföräldrar känner igen är att man är fullkomligt maktlös när barnbarnen blir förkylda. En enda liten snorkladdig puss eller kram och man blir däckad. Vad har de för virusar och bacillusker egentligen?

Ack ja, så är det. Nu låter jag som en skadskjuten kråka i rösten, nyser så det står härliga till och är allmänt risig.

På tal om att nysa, jag tycker mycket om den möjlighet att få plocka ihop en egen god sallad, som många affärer erbjuder idag. Ibland så brukar jag dock tänka att egentligen borde det ligga ett lock, antingen över varje liten kruka med olika tillbehör, eller ett stort lock man kan fälla ned över hela salladsbordet.

Häromdagen passerade jag just det långa salladsbordet när HJÄLP – jag bara exploderade helt hastigt i en jättenysning. Det var en nysning av den sort där man nästan ramlar omkull bara av kraften, några små sidosteg blev det nog.Visserligen hann jag vända mig bort från bordet, men jag kunde känna hur alla mina baciller studsade mot hyllor och golv och föll som ett stilla vårregn över salladsbordet.

Det kändes inte bra vill jag bara säga. Hoppas att jag inte smittade några….

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Du är nog inte den enda som nyser över salladsborden. Jag tycker de är lite småsnuskiga, för folk hostar och snörvlar och sveper med sina ärmar över dem och somliga böjer sig ner och luktar på MYCKET NÄRA HÅLL. Jag kan inte plocka sallad ur såna där.
  Hoppas du kryar på dig snart. Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Marja Granqvist (2011-10-03 18:32)
  Jag känner också en viss avsmak, nu när jag själv har råkat ut för att, kanske, orena ett helt bord, även om jag hann vända mig bort. Tack för krya på dig-hälsningen!

 3. Helena Nilsson Springare

  (Förlåt, man borde inte skratta men…)
  Jag förstår precis vad du menar och även om man just nu i egenskap av mamma är ganska superimmun så förstår jag absolut att de små livens bakterieflora kan däcka vem som helst.

  Hmm.. kanske dax att uppfinna ett farmor-mormor vaccin? *skrattar* Nåväl, hoppas du kryar på dig! Röd solhatt kan ju vara en grej att preparera sig med några dagar innan barnbarnens ankomst? Typ echinaforce och alla olika namn de har de där preparaten! Lycka till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.