Så var det fredag…

Mycket spännande ligger framför oss med firande av 80-åring och sedan firande av 4-åring. Vilket är mest spännande? Jo, firandet av fyraåringen. Det blir lite splittrat firande för henne pga förälders arbetssituation, men jag hoppas på vackert väder och att vi ska kunna göra ett specialfirande i den fina lekparken vid Storsjön, med tårta och allt. Sätter vädret käppar i hjulet så får det väl bli något annat. Firas ordentligt ska hon i alla fall.

Vi hade nöjet att ha Lilla L och lille J som nattgäster i veckan och hon ville nödvändigt fara på just den lekparken. Men på kvällen var det för sent och på morgonen hade vi inte tid. VIlket elände…..så många tårar…. Jag blev tvungen att ta en sväng förbi och visa att vägen var helt uppgrävd och att man inte kunde ta sig dit innan hon lugnade sig. Då blev det som att trycka på en knapp, tårarna bara torkade in och hennes glada humör återvände, tack och lov. Små saker blir stora katastrofer i den åldern.

I trädgården växer det, både ogräs och blommor. Jag verkar inte komma i kapp i år utan allt växer mig upp över öronen (bildligt talat). Igår fick jag två tujor, nästan 2 meter höga. Nu gäller det att hålla liv i dem tills jag vet var jag ska plantera dem. Troligen blir det vid SpanskaVillan. Tujorna ger ju ett lite "sydländskt" intryck så de passar bra där. Mina tre palmer och hibiscusen har fått flytta ut på altanen för att anpassa sig till utelivet. Tänk vilken fantastisk skillnad det gör när man får lite grönt på uteplatsen. Det blir genast så ombonat och mysigt. Fram för mer växter och grönt! Jag funderar på att köpa några kannor också. Ja, inte av porslin utan den levande sorten.

De är underbart vackra tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.