Trädgårdspyssel

Dagen har ägnats åt att pyssla lite här ute. Ni vet, kratta och tömma blomkrukor. I fjol var måendet inte på topp så jag bara struntade i att städa bort sommaren när det började gå mot vinter. Kom faktiskt inte ens ihåg att jag brukar göra det. Så alla dahlior – borta, alla pelargoner – borta, mina nya montbretia – borta, mina underbara cannor – borta. Det värsta med det är just alla krukor som måste tömmas och göras rent inför den kommande sommaren.

Detta är en bild på min spiralformade tuja, den var ca 2 meter förra sommaren. Jag har haft den i många år, den var köpt i Polen och på tidiga vintern så brukade jag ställa den under tak vid ytterdörren. Men som sagt, snön kom ovanligt tidigt, i stora mängder och den vek sig helt enkelt. Den är fastfrusen i toppen, jag försöker hacka bort isen men har inte lyckats ännu. Tror ni att det kan bli något av den? Kanske kapa? Jag skäms faktiskt lite när jag ser den, hur kunde jag låta den förstöras.

Nej, lite tråkigt känns det. Jag tar fram ett par roligare bilder från sommaren istället. En dahlia, kommer inte ihåg vad den heter. Bakom den skymtar man de starkt lysande temyntan. Hoppas att den kommer åter igen. Dessutom ett par olika bilder från entrén. Där flyttar jag omkring krukorna lite allt eftersom blommorna förändras.

Min härliga övervintrade fuchsia, så vacker och så stor. Idag har jag tömt dess kruka. Jag måste komma ihåg att köpa en blomma av denna sort. Jag borde plantera om mina taniga plantor också, men vet ni vad, jag vill inte. Den som spar han har (arbetet kvar).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.