Transportsträcka Umeå-Vasa-Umeå

Så var helgen över. Nu har vi firat den äldste nu levande inom Livskamratens familj. Svågern fyller 80 år på midsommardagen, men alla syskon firade honom i helgen. En underbar helg blev det ute på deras stugor utanför Kristinestad. Ett perfekt läge för en stuga egentligen; nära till den charmiga lilla staden med sitt utbud av sommaraktiviteter och ändå närmare till campingområdet med deras utbud. Vi hade trevligt, åt, drack och pratade och pratade. Det vill säga; jag lyssnar och försöker förstå, de är ju alla finsktalande och det är ett språk jag inte behärskar.

Det luriga är att ibland förstår jag väldigt mycket, vissa ord känner jag igen och av sammanhanget så förstår jag vad det handlar om. Andra gånger så förstår jag inte ett jota. Tråkigt är det, vi har löst det så att vi pratar med varandra, de pratar finska, jag pratar svenska och ibland kan jag klämma in finska ord så jag gör mig förstådd. Ack ja, det är inte lätt ibland. Men trevligt var det och några plantor har jag med mig hem. Både systern och en av svägerskorna är väldigt trädgårdsintresserade så trädgårdarna var imponerande.

Det som var mindre roligt var ju resan fram och tillbaka med färjan…… Visst fanns det bra saker; de fraktade oss från punkt A till B, de höll tiderna, det fanns toalett och det fanns något lite att stoppa i magen.

Men så lätt det skulle vara att göra det lilla extra som sätter lite piff på resan; snygga till lite grand; lite fräschare vaxdukar i matsalen, snygga ljusa gardiner istället för mörkblå dammiga sådana, lite målarfärg, bort med icke-fungerande läskedrycksautomater, inga stora investeringar direkt, men det skulle ge ett betydligt bättre intryck. Man kanske till och med skulle välja att sätta sig i matsalen och koppla av istället för att det bara är ett ställe där man kan sitta. Mysfaktorn var låg även om de faktiskt visade en bra film igår kväll. Men bättre borde det gå att göra, båten verkade ju faktiskt vara full med passagerare igår så det borde vara möjligt att göra något.

En yrkesskada detta; att inte kunna vara på en arbetsplats, typ hotell, restaurang, flyg, färjeföretag, utan att börja tänka på vad jag skulle förändra. När man väl börjar titta med "Lean-ögon" så ser man fruktansvärt mycket "slöserier" i arbetssättet, saker som enkelt borde gå att lösa, ibland bara genom att flytta om utrustning i lokalen… Man kanske borde börja lämna en "förbättringslapp" med förslag på saker som borde gå att förändra på ett enkelt sätt…. Eller så får man lära sig att bara koppla av kanske….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.