Utflykt

Igår skulle vi på utflykt. Målet var Tombs of the Kings och vi hade förberett oss genom att kolla vilken buss vi skulle åka och vilka tider bussen gick. Det hade tagit ca 15 minuter att promenera till busshållplatsen så vi gick iväg i god tid. Det visade sig att det tog betydligt längre tid för denna gång gick vi uppför backen. Här är det nämligen väldigt kuperat, att kämpa sig uppåt tar tid, att gå hemåt/nedåt går fortare.

Nåja, bussen kom 15 minuter efter utsatt tid så det var ingen fara. När vi åkt en stund insåg jag att detta måste vara fel buss, men Livskamraten framhärdade i att det var rätt.

Till slut fick han ge med sig, vi var på fel buss. Då kom vi på att ingen av oss varken läst numret på bussen eller numren på hållplatsskylten så det var bara att acceptera att det blev som det blev. En fin resa blev det i alla fall där vi fick se delar av det riktiga Cypern, inte Little Britain med dess lyxvillor och stora huskomplex. Väl framme i Pafos tog vi bussen ner till hamnen och strosade runt. Både åska och regn fick vi uppleva, men sedan tog solen över och strålade med sin vanliga styrka.

I hamnen ligger det avspärrade arkeologiska området som vi besökte och WOW, vilken upplevelse! Ett enormt område där man verkligen fick känsla för hur det kunde sett ut då för länge länge länge sedan. Fantastiskt! Vi gick i ett par timmar men orkade inte se allt på grund av värmen. Åker ni till Cypern så måste ni bara besöka Pafos med dess lämningar av gammal kultur, helt otroligt fascinerande. Vilken kultur det måste funnits där, vilka mosaiker, vilka enorma byggnader, så otroligt fascinerande. Detta är något jag ska läsa mer om senare.

Mosaik

 

En liten detaljbild av ett av mosaikgolven. Tänk att gå omkring på det, tänk att lägga det!

gravInnergården till en rik familjs grav. En fin pelaromgärdad innergård med separata gravrum för familjemedlemmarna runtom. Mysigt, där var det väl tänkt att hela familjen skulle ”umgås”.

Sådant här tycker jag om. Jag vill bara veta mer, och mer, och mer…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.