Sommarlängtan

Känner mig som att jag skulle vilja sätta mig i ett eget litet hörn (dra något gammalt över mig) och bara fundera. Vet inte varför, det har inte hänt något som gör att jag ska känna så. Kan det vara åldern? Men tittar jag då på en del äldre människor i min omedelbara närhet så sitter de minsann inte stilla på rumpan och filosoferar. Nej, där är det full fart.

Kan det vara latmasken? Ja, kanske. Igår var företaget Vi Själva i full gång och jobbade på väldigt bra. Trädgårdsmästaren hann inte klippa hela gräsmattan, men har klippt nästan färdigt nu på förmiddagen. Sedan ville gräsklipparen ha en paus och då blev det målarmäster som fick ta över och måla färdigt gavelbrädorna ett första varv. Ganska bra jobbat och det är bara mitt på dagen ännu.

Men det känns seeeeeegt………… kan det vara sol och värme jag längtar efter? Tror det. Det är 5 juni, i kväll är det studentbal och här går jag klädd i fleecejacka och fryser!  Jag hoppas verkligen att det blir varmare i eftermiddag så de vackra studenterna slipper frysa på sin väg till festlokalen. I år har vi en liten student att fira roligt nog. Men jag längtar efter att få sitta i solen, ta på mig shorts och t-shirt, njuta av värme, höra humlorna surra…….. Jag vill ha sommar nu!

magnolia

 

Jag behöver en blommande magnolia!

 

3 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Lugna ner dig
    Grandmother !!
    I dag har sommaren kommit hit …. Och den brukar sprida sig uppåt …. Magnioliorna har blommat över här . Det kommer snart hos dig .
    Det där med lathet eller …… Kan bli sittande vid köksbordet , stirrande rakt fram en bra stund , ibland inte ens funderande ., Delvis hör det nog till åldern ….Tröstar mig med det ….. Men , kan säga att jag har stor glädje av mina bloggkompisar ….. Dom kräver inget !!
    Ha det !!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Lyckliga du som fått se magnoliorna blomma, underbarare blomma finns inte. Dina kommentarer slår alltid huvudet på spiken. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.