Då skulle jag skämmas….

Ibland när jag läser ”nyheter” i tidningar eller på webben så kan jag helt plötsligt känna hur blodet rusar till huvudet, hur magen drar ihop sig och jag ryser. Det händer lite nu och då och anledningen är densamma; artiklarna, korta snuttar som får mig att fundera över hur det kändes som journalist att behöva skriva sådant dravel. Ett exempel är exempelvis denna lilla skrivelse om mågen i kungafamiljen Chris. Här skulle jag nu lägga in länken, men av någon konstig anledning så fungerade det inte, lägger alltså ut sökvägen http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article20913190.ab

Bara tanken att efter tre års studier behöva sätta sig och sätta ihop något sådant, det måste väl sänka arbetsmoralen? Vem utbildar sig för något sådant? Vem är den tänkte läsaren? Inte då jag i alla fall. Fast visst läste jag och då har ju journalisten nått sitt mål i alla fall. Att jag sedan sitter här med flimmer framför ögonen och lätt illamående, det är en annan femma. Tala om utfyllnadsmaterial.

Jaha, det var dagens elakhet, vem ska jag nu ge mig på? Nej, ögonflimret har gett med sig, nu är jag snäll igen.

 

Tittar istället på de vackra ungdomarna i bilderna från gårdagskvällens studentbal, underbara!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jadu, det där kallar man väl rent skvaller, och skulle väl egentligen hamna under kategorin ”intresseklubben” antecknar. Fast som du skriver, man kan ju undra om journalisten ville ha det där på sin agenda, samtidigt, som det säkert är dom som läser och gottar sig, och så länge det finns en efterfrågan, så görs artiklarna. Eller man kan se det från andra sidan också, om det inte finns annat att läsa, så tar man det som erbjuds. Jag läser så sällan tidningar, jag skulle aldrig slänga ut en slant på Expressen eller Aftonbladet, däremot kan jag tänka mig att köpa en Allers eller Hemmets Journal, och där kan man hitta intressanta saker…ibland 😀 Ha en fin lördag!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, nog är det skvaller alltid och jag kan bara beklaga dem som ”måste” skriva snuttarna. Jag tror inte att det var det de drömde om att skriva när de kämpade på i sin utbildning. Ja, kanske någon enstaka förstås ville skriva om denna sort. Jag läser på nätet, trots att jag inte tycker om det….. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.