Slitig dag

mms_img249191

Lite grått idag, varmt och skönt i alla fall. Världen ger ett lite nedtonat intryck i denna färgskala. Längst ute på sjön simmar några sjöfåglar. De syns bara som små prickar på bilden. Idag såg jag två svalor som jagade bort en skata. Vilket liv, vilken kamp, vilka flygaräss!

mms_img249121Där nere i gropen ser man Livskamraten. Hoppet stiger, fuktigheten i marken är nu  på 30 % och det börjar se lite mer lerigt ut. Snart ska det kanske börja droppa vatten. Nu är han så långt ner att vi hissar upp jorden och stenarna i hinkar. Han därnere och jag däruppe. Sedan bär jag ut sanden och stenarna till lämpliga ställen. Usch, vilket slitjobb. Idag har jag jobbat med ett antal stora stenar som jag fått rulla ut ur källaren, rulla längs sluttningen och baxa upp som stöd i sluttningen. En av stenarna längtade efter frihet och slet sig tyvärr. Den rullade ner på stranden och nu får den ligga där och bli slipad rund och go av vågorna.

mms_img249161

Vi har bestämt att klä in entrétrappen i trall av komposit,det blir bra, den är halkfri och underhållsfri. Vi ska också köpa trallvirket till den nya altanen framför entrén. Man vet aldrig, en dag kanske lusten att gräva brunn inte är så stor. Då kan vi hjälpas åt att lägga reglarna så kan jag spika trallen själv.

I kväll blir en tidig kväll. Jag har sovit uruselt i natt, vet inte varför. Vad jag vet är att många av mina kvinnliga vänner säger sig ha samma problem; att ibland går det bara inte att sova. Mina manliga vänner, inklusive Livskamraten, verkar bara snarka och sova gott varje natt. Är det något typiskt kvinnligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.