Tre timmar i Birsta

Stack iväg till Birsta centrum i morse. Tre timmar var jag där och hann inte ens besöka IKEA. Nej, nu var det fokus på present åt en liten gosse som fyller år. Han hade önskat sig traktorer med diverse jordbruksredskap man kan haka på. En sådan uppsättning köpte jag men nu har jag hört att han visst fick en sådan förra året. Det blir till att leta reda på kvittot då och vara beredd att byta.

För övrigt inköptes jordsäckar,vit prydnadssten och handlades mat. Vi får besök imorgon och kommer att vara fågelvakter några dagar. Blir trevligt för Jocke att få en kompis!

En sten har baxats upp i sluttningen, men arbetslusten lyser med sin frånvaro idag. Strosar runt lite i blåsten istället. Den blåvita rabatten börjar se fin ut.

mms_img305721

mms_img305731

Den White (Snow) Pavement som planterades i fjol i sluttningen har börjat blomma. Nu hoppas jag bara att den börjar skjuta nerifrån roten också så den inte ser ut som en pinne med blommor på.
mms_img305741Det är denna sluttning som jag fyller upp med uppgrävd jord och sten från brunnen och försöker skapa planteringsfickor där jag planterar tåliga, rotäkta kanadensiska rosor som förhoppningsvis ska sprida sig och hjälpa till med att binda jorden. Ack ja, vad man skaffar sig arbete. Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa en stund före middagen. Sådant kan man göra när man är hemmaarbetande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.