Nu har jag gjort en….

Ibland brukar jag låna böcker om alla de vackra saker man kan gjuta; YES-flaskor kan bli väldigt fina vaser, speciellt om de målas med blank lackfärg. Jag ser mig själv forma till de mest förtjusande alster smyckade med mosaik, pärlor, vackra blad…….

Sedan går jag ut och blandar cement och sand, 1 på 3, och gjuter fast stenar i stödmurar, trampstenar och nu idag, en sarg, till en blivande rabatt. Det är i slänten upp mot vägen som vi har en kvarleva efter en rotvälta. Där håller jag på och fyller med sten, fyllnadsmassa, jord och växter för att trolla bort ärret i marken och istället skapa en rabatt med marktäckare.

Så kom Livskamraten upp ur källaren med 2 av Knuttes gamla gjutformar i trä. Formar som han använt för att gjuta cementbalkar. De håller på att falla sönder men nu har jag använt dem för att gjuta en avslutande kant vid den blivande rabatten. På det sättet får jag en avslutning och ett stöd för de stenar och den jord jag fyller upp med. Kul att ytterligare en av Knuttes småsaker kommer till användning.

mms_img305751

 

Högst upp har jag avslutat med att trycka ned stenar. De är ju övertäckta med betong nu men jag ska gå ut lite senare när den torkat lite och tvätta bort betongen från stenarna. Det tror jag kan bli snyggt. Jag har fyllt i ganska mycket sten för att ge sargen ett lite naturligare intryck. ”Fattigmansbetong” kallades det för tidigare när man fyllde upp med sten.

På slutet när jag höll på så började det duggregna. Då fick jag känna på gjutarens gissel. Alla små flygande varelser som finns kom flygande och svärmade kring mig. Speciellt i ansiktet där jag fått lite betongblandning. Fy katten, nu har jag flytt in och väntar bara på att vi ska få ”främmande”. Ja, det är ju faktiskt släkt som kommer så direkt främmande är de ju inte.

Ha en skön dag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.